TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Zöld beruházás a Siemens telephelyén

5341
Befejeződött a Siemens budapesti székházának díszvilágítása:a 48 egyedileg programozható lámpatest dinamikus látványt nyújt.

A Hungária körút felöl, a Siemens épületét egy acélszerkezetes üveg-függönyfal határolja. Ennek megvilágítása nem volt könnyű feladat az Osram szakemberei számára. „A Siemens legújabb beruházásánál, a homlokzatvilágítás során olyan speciális fényelosztású lámpatesteket alkalmaztunk, amely a homlokzattal párhuzamosan 40°-ban világítanak, míg arra merőlegesen csupán 10°-ban teszik ezt. Az innovatív technológiával minimálisra tudtuk csökkenteni a fénynek azt a részét, amely a felület mellett „elvilágít az égbe”, ezzel is minimalizálva a fényszennyezést” – mondta Baktai Gábor, az Osram Magyarország projektmenedzsere.

A központi vezérlő alkalmas arra, hogy a mindenkori naplementekor indítsa el a világítási effektet, és hajnali 3-kor kikapcsolja a rendszert. Igény szerint az épület nemzeti színekbe is öltözhet alkalmanként. A világítási rendszer kialakításánál az épületen kívül is igyekeztek a Siemens filozófiáját megjeleníteni a szakemberek: megjelenése dinamikus, a vezérlése korunk legkorszerűbb rendszerei közé tartozik, amellett, hogy környezettudatos, és nem veszíti szem elől a Siemens arculatát sem. Figyelemfelkeltő, de mégsem kölcsönöz vásári megjelenést az épületnek.

„A városi élet legfőbb energiafogyasztói az épületek, amelyek bolygónk összes széndioxid-kibocsátásának egyötödéért felelősek. Ezért is fontos minden olyan beruházás, amellyel csökkenthető az energiaigényük. A Siemens központi épületein üzemelő fotovoltaikus panelek több energiát termelnek, mint amennyit az új, LED-es homlokzatvilágítás felhasznál, és ennek fogyasztása már eleve jóval alacsonyabb, mint a régi, hagyományos megoldásé volt” – mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki kezdeményezője volt a telephely zölddé alakításának.

A Siemens telephelyén nem ez az első zöld beruházás. A budapesti központot a 90-es évek elején parkosította a vállalat, és máig összesen 3500 m2 tetőkertet alakított ki az épületeken. A zöldtető nem csak az esővíz késleltetett elvezetésében segít, de csökkenti az épületek fűtéshez és a hűtéshez szükséges energiaigényét és hozzájárul a környezet mikroklímájához is.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése