TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Kerékpárral a londoni olimpiára

5335
Három magyar sportember Budapestről elkerekezett a londoni olimpiára. Az út nem csak az akarat és a fizikai állóképesség erőpróbája volt, hanem jótékonysági akció is.

A közönség soraiban a Deutsche Bank Magyarországi Fióktelepének szinte valamennyi munkatársa helyet foglalt, hiszen a három londoni kerékpáros egyike, Bóta Katalin, a cég vezérigazgató-helyettese. 2012. július elsején Berta Istvánnal és Berta Ádámmal kerékpárral elindult  a XXX. nyári olimpiai játékok színhelyére, Londonba. A hét európai országon keresztül vezető 2300 kilométeres utat 23 nap  alatt tették meg.

A három sportember útja nem csak nagyszerű  fizikai teljesítmény volt, amellyel felhívták a figyelmet arra, mi mindenre képes az emberi akarat és a kitartás, hanem segélyakció is. Londonig vezető bringaútjuk során hírét vitték a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, egy karitatív szervezetnek, amely határokon át segít az arra rászoruló gyerekeknek.

„Nagyon jól érzem magam itt, Önök között, mert pont azt látom, amire nagyon nagy szükség van és lesz is mindig a világban: hogy egy egyéni kezdeményezés, egy bátor vállalás találkozik egy nagy cég átérzett társadalmi felelősségével.” – mondta el rövid köszönő beszédében Edvi Péter, a Gyermekmentő Szolgálat elnöke, majd egy bekeretezett gyermekrajzot nyújtott át Kurali Zoltánnak, a Deutsche Bank AG Magyarországi Fióktelepe elnök-vezérigazgatójának, „a Bank képzőművészeti gyűjteményét gazdagítandó”.

Kurali Zoltán elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a Deutsche Bank mindig is nagy súlyt helyezett a vállalati felelősségvállalásra. Ő maga továbbra is arra ösztönzi munkatársait, hogy álljanak elő hasonló ötletekkel, vállaljanak kihívásokat, és a Bank ebben támogatni fogja őket.

Bóta Katalin az általa használt fekvőkerékpárt (rekumbens) is elhozta az ünnepségre. Elmondta, hogy a hosszú, sokszor esős út alatt szívet melengető volt, ahogy a sok ismerős mellett még több ismeretlen – kocsmáros, kempingtulajdonos, boltos – nyúlt a zsebébe, hogy egy általa ismeretlen karitatív szervezetnek, a Gyermekmentő Szolgálatnak adományozzon.

A beérkezett összeget a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjára fordítja. 26 rászoruló gyermek műtéti, kezelési költségeit tudja belőle finanszírozni, valamint gyermekorvosi rendelőjének felszerelését fogja bővíteni: az itt folyó terápiás munkához nélkülözhetetlen új, az EU-szabványoknak megfelelő trambulin nemsokára meg is érkezik a rendelőbe.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése