TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A 13600 - Adhat Vonal indulásával végre Magyarországon is széles körben elérhetővé válik a telefonos adományozás lehetősége.

Az Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti az adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését. A három nagy országos szolgáltató és a NIOK közös rendszer felépítését határozta el, melyben az adománygyűjtő szervezetek mindegyike ugyanolyan feltételekkel tud gyűjteni. Működésének lényege, hogy a 13600-as közös telefonszám felhívása után, a szervezet kódjának megadásával 250 Ft adományozható a nonprofit szervezeteknek. Az Adhat Vonal a Telekom vezetékes- és mobilhálózatából, valamint a Telenor és a Vodafone hálózatából hívható. Saját kódra a NIOK-on keresztül pályázhatnak a civil szervezetek.

Az első pályázati körben bekerült 41 támogatható szervezet között megtalálható kis budapesti állatmenhely és nagy multinacionális civil szervezet, női egyenjogúsággal foglalkozó éppúgy, mint romák felzárkóztatásáért küzdő. Ami közös bennük, hogy adományokat gyűjtenek, és vállalták, hogy pontos információkat adnak az eredményeikről. A telefonos adományozási rendszer kialakításakor a NIOK Alapítvány számára kiemelt szempont volt az átláthatóság biztosítása. Az adhat.hu portálról is elérhető  www.adhatvonal.hu honlapon megtalálható a programban részvevő szervezetek bemutatkozása, olvashatnak az érdeklődők az adománygyűjtés céljáról, és szinte valós időben követhetik nyomon a hívások számának alakulását. A törvényi szabályozásnak megfelelően a programban részvevő szervezetek a telefonos adományaik felhasználásáról a saját honlapjukon is kötelesek beszámolót közzétenni.

A Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország együttműködése is mutatja, hogy mindhárom szolgáltató számára kiemelten fontos a civil szervezetek támogatása, az Adhat Vonal létrejötte pedig egy nagyszerű eszköz arra, hogy mindezt a telekommunikáció segítségével valósítsák meg, és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a civil szervezetek újabb adományozókat találjanak.

A 13600 – Adhat Vonal használatára közhasznú szervezetek (alapítványok, egyesületek, vagy akár nonprofit gazdasági társaságok) jelentkezhetnek. Az új pályázat 2012. október 3-tól elérhető a nonprofit.hu és az adhat.hu portálokon. A tervek között szerepel a rendszer folyamatos fejlesztése, hogy a legszélesebb körben elérhetővé váljon a telefonos pénz-adományozás lehetősége. 2012. november 1-jétől várhatóan az Invitel Távközlési Zrt. is csatlakozik a kezdeményezéshez, és a szolgáltatás elérhető lesz a hálózatából.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése