TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

CSR a logisztikában

5291
A Telenor felelős vállalatként megváltozott munkaképességűek számára biztosít munkát a logisztika területén.

A mobiltársaságnál a hátrányos helyzetűek támogatása fontos érték. A logisztikai folyamatok hatékonyságának növelése kapcsán felmerült, hogy egyes raktári-csomagolási feladatok elvégezhetőek olyan cég segítségével is, amely csökkent munkaképességű embereket foglalkoztat. Idén a Telenor beszerzési igazgatósága a csomagolási munkák egy részét próba jelleggel megváltozott munkaképességű munkavállalókra bízta. A próbaüzem sikeresnek bizonyult.

A legkézenfekvőbb lehetőség az úgynevezett polcos termékek csomagolásánál adódott.  A feltöltőkártyás termékek előállításakor könnyű, de egyben precíz csomagolási lépéseket kell elvégezni. Ezeket a termékeket az alternatív értékesítési csatornákon keresztül, például az Auchan, Tesco, SPAR, valamint a Penny polcain értékesíti a vállalat.

"Kifejezetten olyan céget szerettünk volna a beszállítóink között tudni, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat.  A mini tenderünk nyertesének olyan munkákat tudunk kínálni (legfőképpen a csomagolásban), amelyet ezek a kollégák képesek kiválóan elvégezni. Ezzel nem csak költséghatékonyabban tudtunk néhány logisztikai folyamatot megszervezni, hanem a társadalmi felelősségvállalást is érvényesítjük" - mondta Banovic Aleksandra, a Telenor beszerzési igazgatója.

A magyarországi cégek közül kevesen vállalják a megváltozott munkaképességűek alkalmazását, bár ezek a munkavállalók megváltozott munkaképességük ellenére teljes értékű munkát képesek ellátni.

A próbacsomagolások elvégzését követően a Trenkwalder Kft. bizonyult a legalkalmasabbnak a feladat ellátására, mivel a cég rendelkezik a Telenor által elvárt feladatok elvégzéséhez alkalmas raktárral és adottságokkal, továbbá évek óta alkalmaz csökkent munkaképességű munkatársakat könnyű csomagolási tevékenységek elvégzéséhez (például csokoládé, és papírtermékek). 2009 óta működik a Rehabilitációs üzeme Budapesten, és 2011-ben hozták létre második telephelyünket Edelényben. A Telenorral folytatott közös munka során már az első hónapban közel 10 000 csomag előállítása történt 10 fő csökkent munkaképességű Trenkwalder-es kolléga segítségével.

Az együttműködést folytatni kívánja a mobilcég a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése