TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A résztvevő nyolc tagvállalat munkavállalói társadalmi felelősségvállalásuk jegyében megvalósított akcióikat is megmérettethetik a Good CSR díjért.

A felelős vállalatok közös jellemzője, hogy ők már felismerték: hosszú távon csak akkor lehetnek üzletileg sikeresek, ha a társadalom és a saját érdekeik összhangban állnak egymással. Közéjük tartozik a Nestlé is, amely a Közös Értékteremtés szemléletet üzleti stratégiája alapjának tekinti, s tevékenysége valamennyi területén szem előtt tartja. A kiegyensúlyozott táplálkozást elősegítő termékek gyártása mellett a vállalat nagy hangsúlyt helyez többek között arra is, hogy oktassa és népszerűsítse az egészséges életmódot, legyen szó akár a felnőtt lakosságról, a munkavállalókról vagy a gyerekekről. A Nestlé által 2003-ban indított, Nutrikid elnevezésű táplálkozási oktatóprogram mára elérte a hazai általános iskolák 85%-át.

Az idén öt éves Good CSR program számos elemében megújult, azonban továbbra is elvárásként fogalmazza meg a belépő vállalatok számára, hogy fenntarthatósági jelentés formájában átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tegyék működésüket. A Nestlé Hungária a belépés feltételét a közelmúltban már teljesítette, hiszen idén negyedik alkalommal számolt be gazdasági, társadalmi és környezeti hatásáról a 2011. évi Fenntarthatósági és Közös Értékteremtési Jelentésében.

Változás az előző évekhez képest többek között az is, hogy a résztvevők közösen támogatják a WWF Duna-védelmi programját, amely a Duna élővilágának megóvására összpontosít. A tagvállalatok munkavállalói szeptember 26-án közös önkéntes munka során megtisztítják a Palotai-sziget természetvédelmi területét a víz által kisodort uszadék fáktól és szeméttől.

2012-ben a Nestlé Hungária mellett az MKB Bank, a BASF Magyarország, a Ringier Kiadó, a Danone Kft., a Sanofi, a Generali-Providencia Biztosító és a WWF Magyarország vesz részt a Good CSR programban.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése