TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Allee: Interaktív Színházkiállítás

5225
A Nemzeti Színház múltja és jelene, interaktív formában, az Allee Bevásárlóközpontba költözik.

Fontos színháztörténeti tárgyi emlékek mutatják be az évszázadokon átívelő múltat, ugyanakkor Schell Judit estélyi ruhakölteménye, Bodrogi Gyula királyi ornátusa a János vitéz című színdarabból, vagy Kulka János jelmeze mind-mind a nemzet színháza jelenlegi értékteremtő munkáját példázza. A gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen a kiállítás ideje alatt a színházi sminkelést, a jelmez- és díszletkészítést is kipróbálhatják a legkisebbek. A felnőtteket pedig a színház titokzatos világa várja, a felfedezőútra Kornis Mihály irodalmi szótárából néhány remekmű kíséri el a színfalak mögötti életre kíváncsiakat.

Csaknem 100 négyzetméter színlap és plakát, maszkok, díszletek, makettek, rézkarc, egyéb színháztörténeti emlékek, valamint a Nemzeti Színház előadásait beharangozó rövidfilmek várják a színház világa után érdeklődőket 2012. szeptember 15. és október 15. között az Allee Bevásárlóközpontban. A nemzet színházának nemcsak fontos színháztörténeti pillanatai jelennek meg a kiállításon, hanem mindaz a titok és csoda, mely a színház világát kíséri. Az interaktív kiállításon a látogatók megismerkedhetnek az Ember tragédiája, a János vitéz vagy a Sárga liliom című színművek jelmezeivel, kellékeivel, díszleteivel, betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, a gyermekek pedig az interaktív szigeteken a díszlet- és jelmezkészítés, a tervezés, a színházi sminkelés műhelytitkait leshetik el.

Akit pedig elvarázsolt a színházak világa, és az Allee bármelyik üzletében 5000 Ft felett vásárol szeptember 15. és október 15. között, részt vehet a nyereményjátékon, melynek fődíjával 2 személyes utazást nyer New Yorkba, ahol egy fergeteges Broadway előadást is megtekinthet. Emellett számtalan további értékes nyeremény és persze színházjegyek is várják azokat, akik szeretnék kipróbálni szerencséjüket.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése