TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Diákhitel igénylés: Ketyeg az óra

5213
Néhány napja maradt a Diákhitel1 és a Diákhitel2 hitelkonstrukció igénylésére azoknak a hallgatóknak, akik október 15-én pénzhez szeretnének jutni.

Szeptember 17-ig tart a 2012/13-as tanév első Diákhitel igénylési időszaka. A korábbi szabad felhasználású Diákhitel1 mellett már az idei évben debütáló Diákhitel2 is felvehető, mely kötött felhasználású hitelként kizárólag a képzési díjra fordítható, azaz közvetlen a diploma megszerzésére irányuló befektetés. Az új hitelkonstrukciót csak 35 év alatti állami részösztöndíjas és önköltséges képzésre felvételt nyert hallgatók vehetik igénybe, felvehető összege a képzési költségekhez rugalmasan igazodik, azaz a felvehető összegnek nincsen felső határa. A kifejezetten a hallgatói igényekre szabott kölcsön állami kamattámogatással működik, az ügyfelek által fizetendő kamat évi 2%, a kamat fennmaradó részét az állam átvállalja.

A kötött felhasználású Diákhitel2 mellett a Diákhitel1 konstrukció is tovább él, melyben az állami ösztöndíjas, részösztöndíjas, önköltséges, valamint a korábban államilag finanszírozott és költségtérítéses képzésben tanulók is részesülhetnek. A hitelszerződésüket 2012. augusztus 15-ét követően kötött hallgatók a Diákhitel1 konstrukciót havonta maximum 50 ezer forint összegben vehetik igénybe. Fontos megjegyezni, a korábbi évekhez képest változás, hogy az idei tanévtől 40 év helyett 35 év a hiteligénylés felső korhatára.

Diákhitelt igényelni az idei tanévtől csak elektronikusan lehet: a kitöltendő adatlapok a www.diakhiteldirekt.hu oldalon találhatók, melyeket kinyomtatva, aláírva a Diákhitel Központtal partner pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban vagy felsőoktatási intézményekben kell leadni.

A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel személyes ügyfélszolgálata Budapesten már két helyszínen is elérhető: az eddigi Csalogány utcai mellett, a KÖKI Terminálon található Diákhitel ügyfélszolgálat is várja az érdeklődőket. Az első hiteligénylési határidő közeledtére tekintettel 2012. szeptember 15-én (szombaton) mindkét ügyfélszolgálati iroda hosszabbított munkarend szerint, 10.00-18.00 óra között tart nyitva.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése