TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Évadnyitás a Centrál Színházban

5198
Az öt évvel ezelőtti névváltás a megváltozott célokra utalt: a Centrál mára a budapesti színházi élet jól bejáratott brandjévé vált.

„Minden évben hatalmas utat járunk be, a kezdeti nagy, fiatalos, utólag hősinek tűnő lendület után a mindennapokban hangyaszorgalomra van szükség ahhoz, hogy építkezni lehessen” – fogalmazott Puskás Tamás igazgató. „Nem elég jónak lenni, a legjobbnak kell lennünk” – tette hozzá arra utalva, hogy az egyre kevesebb színházra egyre kevesebb pénz áll rendelkezésre, így a fennmaradást a közönséggel ápolt intenzív kapcsolat, a változó világban keresett állandó értékek felmutatása, a gyengék és kiszolgáltatottak melletti kiállás jelentheti.

Puskás Tamás elmondta: a Centrál Színház a hagyományos, ám színvonalas szórakoztatást jelentő „klasszikus” komédiák mellett bátor, a mindennapokra reflektáló kortárs darabokat is műsorra tűz az idén, amelyek ugyancsak nem nélkülözik a humort, de mindenképpen új színt jelentenek a fővárosi színházi palettán. Ilyen lesz az első nagyszínpadi bemutató, Jez Butterworth Az ígéret földje című darabja, amelyet Rudolf Péter, Vári-Kovács Péter, Harkányi Endre, Széles László és Tóth Ildikó főszereplésével, illetve több fiatal, pályakezdő színész részvételével Novák Eszter állít színpadra. A londoni West Enden óriási sikert aratott produkció magyar változatát követően, vetekedve annak bátorságával, egy hazai kortárs darab kerül a Kisszínház műsorára. Kiss Márton – a Cucc, a Pilonon, A Rácz Viven-projekt szerzője – új darabját, az Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogót a Centrál Színház felkérésére írta. A szerző rendezésében látható ősbemutatóban Pokorny Lia, Földes Eszter és Papp János látható.

Novemberben kezdődnek László Miklós Illatszertár című darabjának próbái, a Kern András és Pokorny Lia főszereplésével látható előadás a Centrál Színház szilveszteri bemutatója lesz. Emellett tavasszal ismét egy Neil Simon-darab kerül a színház repertoárjára. A kultúrák közötti integráció jegyében még idén ősszel tradicionális japán színházi előadások vendégjátéka is látható lesz a Révay utcai teátrum műsorán.

Puskás Tamás kiemelte, hogy nagy eredménynek tartja, hogy a világhírű amerikai swing-csapat, a Harlem Swing európai turnéján Párizs és Athén között csak a Centrál Színházban lép fel négy alkalommal november közepén.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése