TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nyomdai innováció és elismerés

5158
Magyar Termék Nagydíj kitüntetést vehetett át kedden a Díjbeszedő Nyomda Zrt. a vállalat elmúlt években bevezetett transzpromó fejlesztése kapcsán.

Bencsik János, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tagja, az energetikai albizottság elnöke adta át kedden a Parlament épületében a Magyar Termék Nagydíj kitüntetést a Díjbeszedő Nyomda Zrt. első emberének. Jelinek Gábor vezérigazgató elmondta, az elmúlt évek több százmilliós fejlesztése után, melyet a vállalat az OCÉ Hungária Kft. közreműködésével valósított meg, a cég üzembe állította Közép-Kelet Európa első nagyteljesítményű színes digitális tekercses nyomtatóját, és azóta az igények felfutása miatt már a második ilyen gépet is üzembe helyezték. Az új kapacitásnak köszönhetően a nyomdai vállalat azt várja, hogy a színes változóadat-tartalom nyomtatási aránya a jelenlegi 5 százalékról 30 százalékra növekedjen a következő években.

„Az általunk itthon meghonosított technológia által, a tranzakciós dokumentumokon létrejött hirdetési felületekkel megteremtettük a közvetlenül az ügyfeleknek címzett marketingüzenetek gazdaságos előállításának lehetőségét. Mindez új bevételi forrást teremt a felület gazdája, a számlakibocsátó közüzemek, szolgáltatók és pénzügyi intézmények számára.” – emelte ki Jelinek Gábor, a Díjbeszedő Nyomda Zrt. vezérigazgatója.

A transzpromó nyomtatással egy úgynevezett tranzakciós dokumentum (számla-, illetve ügyféllevél) előállításának jelenlegi improduktív költségét, a dokumentumon elhelyezett célirányos promóciós tartalom segítségével a számlakibocsátók akár bevételi forrássá is változtathatják. Nemzetközi felmérések szerint egy tranzakciós dokumentumot az ügyfelek átlagosan 164 másodpercig tanulmányoznak. Ezért az ilyen dokumentumokon elhelyezett szegmentált, személyre szóló hirdetések hatékonysága jelentősen meghaladja az átlagos szóróanyagok vagy a tömegmédiában elhelyezett hirdetésekét. A transzpromó típusú nyomtatás mennyisége az elmúlt években folyamatosan növekedett, és ez a tendencia az előrejelzések szerint erősödni fog a következő években.

A nagytömegű küldemények előállítása során a Díjbeszedő Nyomda alkalmazta először ezt a technológiát Magyarországon. A színes változó adattartalom nyomtatásának területen a vállalat piaci részesedése meghaladja az 50 százalékot, megbízói között kereskedelmi bankok, távközlési cégek és a vállalat anyacége, a több fővárosi közüzem számlázási feladatait ellátó Díjbeszedő Holding Zrt. is megtalálható. Jelenleg a transzpromó megoldással havonta közel egymillió küldeményt állít elő a Díjbeszedő Nyomda Zrt.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése