TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Felmondtak a Neo dolgozói

4989
Lépésüket az új tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzetre, az ellehetetlenített körülményekre, a tulajdonos szakmaiatlan jövőképére alapozzák.

Azonnali hatállyal felmondtak a NeoFM - az FM1 Zrt. alkalmazásában álló - dolgozói. Felmondólevelüket hétfőn délelőtt küldték el a cég vezérigazgatójának, így tájékoztatva a rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-t megvásárló új tulajdonost. Utóbbi ugyanis a korábbi ígéretei és többszöri felszólítás ellenére sem fizeti az alkalmazottak jogszerűen járó bérét, és a fenntartási költségeket. Nem fizet és több alkalommal kijelentette, hogy a továbbiakban addig nem is fog, míg a médiahatósággal nem tisztázódik a rádió helyzete. Külső tőkét a cégbe, a dolgozók tudomása szerint, nem fektetett a vételárként kifizetett 5 forinton kívül. Teszi ezt annak ellenére, hogy a rádió megvásárlásakor határozott ígéretet tett a társaság tovább működtetésére, és kijelentette, hogy az ehhez szükséges tőke a birtokában van, és azt a cég rendelkezésére is bocsátja. A csődvédelemről szóló jogszabály lehetővé teszi a csődvédelem alatt álló rádió bér és bérjellegű költségeinek, valamint rezsijének rendezését. Az új tulajdonos - korábbi ígéreteit megszegve - azt sem rejtette véka alá, hogy a vállalkozás kockázatait, az ügyben teljesen vétlen dolgozókra kívánja terhelni. Mindemellett egy olyan képet vázolt fel a rádió szakmai jövőjével kapcsolatban, amivel a rádiózás területén hosszú évek óta dolgozó szakemberek nem tudnak azonosulni.

Ezek után a NeoFm munkatársai úgy döntöttek, hogy az új tulajdonos üzleti elveivel, és a dolgozókkal szembeni magatartásával nem kívánnak közösséget vállalni. Így, a jog által adott lehetőségekkel élve, a NeoFM - új tulajdonoshoz nem kötődő - vezetése, és az alkalmazottak benyújtották azonnali felmondásukat. Azok után döntöttek így, hogy mindent megtettek, ami emberileg és szakmailag lehetséges volt a rádió fennmaradásáért; a legnehezebb pillanatokban is a hallgatók szórakoztatását tartva szem előtt.

A Bumeráng műsorvezetői egyetértenek a dolgozók felháborodásával, emberi és szakmai érveiket teljesen elfogadják. Ők, miután nem alkalmazotti, hanem szerződéses viszonyban állnak a rádiót üzemeltető céggel, a jelen helyzetben nem látják biztosítottnak a szerződésük szerint is elvárható szakmai, munkatársi és technikai hátteret ahhoz, hogy megfelelő minőségben tovább végezhessék munkájukat.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése