TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Boldog zárás a FEZENen

4990
A FEZEN Klub Csarnok a fesztivál 4 napja alatt végig teltházas volt. Az idei FEZENen néhány fő híján 30 ezren fesztiváloztak.

A Cabrioban az utolsó napon többek között a We Are Rockstars-ra tombolt a nép. A fesztivál külföldi fellépői megismerkedtek a magyar konyha ízeivel: a 4. napon a névre szóló torta és az organikus jégkrém mellett lecsó és borsóleves is szerepelt a backstage-menüben.

A szombati zárnapon a fesztiválozók igazán kivételezett helyzetben voltak: a Korpiklaani nem csak őrült jó koncertet adott nekik, de a fellépésük után kimentek megnézni az utánuk játszó Sepulturát. A szemfüles rajongóknak a zenészek szívesen adtak autogramot és fotózkodtak is azokkal, akik erre kérték őket. A Sepultura szétszedte a színpadot, a közönséggel kivételes kölcsönhatásba kerültek – nem véletlenül tartják a tagok a kubai mellett a magyar közönséget a legjobbnak –, és felejthetetlenné tették a záróestét. Ráadásul, ahogy elmondták, már nagyon hiányzott nekik a magyarországi fellépés, régen jártak nálunk. Most új, 21 éves dobosukkal érkeztek, akinek friss energiája és csillapíthatatlan tettvágya érezhetően felpörgette a bandát, ami a FEZEN után hamarosan egy tengerjáró hajón turnézik majd.

A Media Markt színpadát rejtő hatalmas sátorba is rengeteg FEZENező látogatott el: a The Carbonfools, a colorStar, a Brains, a PASO is itt zenélt. A FEZEN Klub Csarnok végig teltházzal ment: a zárónapon Ganxsta Zolee és a Kartel, a punkfejedelem Konflikt, és még sok más zenekar gondoskodott erről. A kerthelyiségben, a Cabrioban, a kétség kívül figyelemre és rajongásra érdemes We Are Rockstars, a Bohemisn Betyars és a Firkin is megtáncoltatta a közönséget.

A Fehérvári Zenei Napokon, ahol mindennapos volt, hogy a metálos, az alter, a rocker és az elektrós fesztiválozók együtt táncoltak, ugyanarra a zenére, nem csak a zenei stílust, hanem a korosztályokat tekintve is nagy volt a szórás, a hangulat viszont – épp’ ezért – semmi mással össze nem hasonlíthatóan baráti volt, így mindenki mosolyogva hagyta el a fesztiválterületet a koncertek és partik után.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése