TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Földes Ádám búcsúzik a Neo-tól

4877
A NeoFM tulajdonosváltásával párhuzamosan, július 18-tól lemondott posztjáról a rádió eddigi vezérigazgatója, aki az elmúlt majd’ egy évben irányította a Neo-t.

A napokban a 36. életévét betöltött szakember 15 évvel ezelőtt kötelezte el magát a rádiós piaccal. 1997-ben a Roxy rádiónál indult pályafutása, majd sokáig a Sláger rádiónál töltött be vezető pozíciót. 2008-ban a bolgár Star Fm vezérigazgatója, egy évvel később már a Danubius Rádiót vezeti. 2010-ben ő lett az EMG kereskedelmi ügyvezető igazgatója, 2011. augusztusától pedig a NeoFM vezérigazgató posztját töltötte be, egészen mostanáig.

Ottléte alatt a NeoFM jelentős változásokon esett át a programing és a hírstuktúra területén is. „A zenei kínálat közönségre hangolása, a hírstruktúra átalaktása pozitív visszhangra talált a rádióhallgatók körében, így az elmúlt félévben folyamatosan nőtt a Neo hallgatói bázisa.” – nyilatkozta korábban Földes. A rádió mintegy 4-500 ezer hallgatóval gyarapodott, s a hazai rádiós piac jelentős tényezőjévé vált, több esetben is megelőzve legerősebb kereskedelmi vetélytársát.

“Sajnos a gazdasági helyzet és a kiegyenlítetlen médiapiaci viszonyok miatt a rádió szakmai sikerét és népszerűségét nem tudtuk kereskedelmi sikerré konvertálni. Sikerült azonban egy olyan erős rádiós brendet létrehozni, ami felkeltette befektetők érdeklődését és reményeim szerint az új tulajdonosok kezében továbbra is erős pillére marad a hazai üzletágnak” – nyilatkozta Földes, aki új kihívásokat keresve most búcsúzik a rádiós piactól. Mint elmondta, keresték már meg „csábító” ajánlatokkal, de egyelőre szeretne családjával több időt eltölteni.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése