TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Fele-fele

4871
Fele-fele, azaz Fifty-Fifty a neve mostantól a Balaton leggyorsabb hajója megtisztelő címmel járó, új csúcsidőt hozó 44. Kékszalag Nagydíj győztes vitorlásának, igaz csupán pár perccel...

...de a hazai építésű kétárbocos katamarán a pár éve teljes körűen felújított, gyönyörű Nemere II cirkáló több mint fél évszázaddal ezelőtt felállított, 10 óra 40 perces csúcsteljesítményét adta át a múltnak. Közel 600 vitorlás vágott neki múlt csütörtök reggel a patinás tókerülő verseny mintegy 150 kilométeres távjának, s bár a versenykiírás értelmében az idei évben a többtestű és a kiülőkerettel rendelkező hajók is indulhattak, a gyenge, közepes szélviszonyok miatt kevesek gondolták, hogy megdőlhet a sokak által ostromolt, ám ez idáig legyőzőre nem talált időeredmény.

A Józsa Márton kormányozta egység azonban rácáfolt a kétkedőkre, s a Paulovits Dénes munkáját dicsérő versenyvitorlás remek vitorlázással, az indítás után a déli part közelébe húzódva mindjárt első nagy - főként tapasztalat szerzésnek szánt - versenyén sporttörténelmet írt. A tízszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas hajója óriás küzdelemben maradt alul, a keszthelyi fordítóbójánál még sikerült ugyan az élre állniuk, de aztán nem lehetett tartani a megélénkülő szélben szinte szárnyaló Fifty-Fifty-t, ráadásul a második helyen vitorlázó Litkeyék röviddel a cél előtt egy árboctörés miatt végleg a verseny feladására kényszerültek.

Még nincs vége, olvassa tovább itt!!!

www.moff.hu

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése