TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Célba ért a Duna menti oldtimer túra

4811
Az oldtimer rendezvény karitatív célt is szolgál: négy Duna menti ország – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – SOS Gyermekfalvait összesen 10 000 euróval támogatták.

Különös járművek bukkantak fel Budapest utcáin július 7-én, szombaton délután. A Donau Masters nemzetközi veteránautós túra mezőnye július 5-én indult útnak Ulmból, majd 960 km megtételét követően szombaton érkezett a mogyoródi Hungaroringre. A rekkenő hőség nem kímélte a versenyzőket és az utazás három napja során próbára tette az idős veteránautókat is. A mezőny legidősebb tagja, az 1929-es Ford Racer azonban hősiesen megtette az utat. Az immár hetedik alkalommal megrendezett, márkafüggetlen túra résztvevői sikeresen megérkeztek célállomásukra, a budapesti Széchényi térre, ahol az autómatuzsálemeket az arra járó érdeklődők is lencsevégre kaphatták.

Az oldtimer rendezvény karitatív célt is szolgál: négy Duna menti ország – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – SOS Gyermekfalvait összesen 10 000 euróval támogatták. A túra versenyzői vendégül látták az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának néhány lakóját is.

A Donau Masters mezőnye július 5-én indult útnak Ulmból, majd 960 km megtételét követően érkezett a mogyoródi Hungaroringre, ahol átlagtartó versenyfeladatot teljesítettek a résztvevők. A kecskeméti gyermekfaluból érkező hét gyermekre nem mindennapi élmény várt: egy 1962-ben gyártott Cadillac-ben és egy 1968-as gyártású Mercedes-Benz kabrióban ülve, a Hungaroring kanyargós pályáján belekóstolhattak a veteránautók nyújtotta életérzésbe.

 

Az oldtimer autók ezt követően értek célba a Széchényi téren, ahol az érdeklődők számos különlegességet fedezhettek fel. Elsők között bukkant fel a téren az 1929-ben gyártott Ford Racer is, mely a Ford A modelljeire épült. Feltűnt egy 1956-os Rolls Royce Silver Cloude is, melyből kevesebb, mint 7500 darab készült.

 

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Donau Masters túra gálavacsoráján került átadásra a 2500 euró összeget szimbolizáló csekk az SOS Gyermekfalunak. A csekket Manfred Hommel, a Donau Masters Club elnöke adta át Gosztonyi Gábornak, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa ügyvezető igazgatójának. „Az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek nevében is köszönöm, hogy már hetedik éve részesülünk a támogatásban, melyet a családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekekre fordítunk.” – nyilatkozta Gosztonyi Gábor a szimbolikus csekkátadást követően.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése