TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A nyár a kikapcsolódásé

4805
A kalandos olvasmányok, a könnyed szerelmi történetek, a mesék és a fantasy-k vették át a vezető szerepet a Bookline toplistáján.

Nyár elejére itthon is tetőzött a Trónok harca-láz. A népszerű sorozat alapjául szolgáló Tűz és jég dala című fantasy ötödik kötete, George R. R. Martin Sárkányok tánca című regénye az elmúlt időszakban határozottan lépett előre a toplistán. Júniusban már az első helyen nyitott, a ciklus korábbi, négy kötete pedig szintén szerepel a legkeresettebb ötven kiadvány között.

A harcosok, hősök, sárkányok után júniusban az érzelmek kapták a főszerepet. Fejős Éva legújabb romantikus regénye, a Karibi nyár a toplista második helyén végzett. A harmadik helyet a kultikus világsiker, E.L James A szürke ötven árnyalata című regénye szerezte meg, ami azért is nagy siker, mert a hónap végén jelent meg.

Magyar szerzőkből, szövevényes történetekből, tündérekből, varázslókból  ebben a hónapban sem volt hiány. Vavyan Fable a Barbárság tengere című fantasy regénye a hatodik helyre került, megelőzve Fábián Janka Lotti öröksége című családregényét. A listán aktuális, hazai közérzetről írt, nyelvi bravúrokban gazdag álmesék következnek, Parti Nagy Lajos Fülkefor és vidéke - Magyar mesék című gyűjteménye. Ha már elérkeztünk a mesékhez, Berg Judit kedvelt csavargójának, Rumininek a legújabb kalandjai, Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatának új meséje és a már klasszikusnak számító Boribon sorozat 11. kötete, a Boribon házikója is népszerű olvasmány volt.

Szerencsére még folytathatjuk a magyar írók névsorát. Leslie L. Lawrence Álmaim asszonya - Mogyoróallergia című kalandregénye, Kondor Vilmos Gordon Zsigmond-sorozatának befejező része, a Budapest novemberben is szerepelt a listán. Andrassew Iván megosztó dokumentumkötete, a Ne vígy minket a kísértésbe iránt szintén sokan érdeklődtek, ahogyan a Könyvhéten megjelent Spiró György Magtár című kötete iránt is.

Amíg a májusi toplistát Szabó Győző vezette Toxikoma című önvallomásával, addig a következő hónapban a tizenharmadik helyet szerezte meg magának. Általánosságban elmondható, hogy a kalandregények, fikciós történetek ebben a hónapban jóval népszerűbbek voltak, mint az életmód  témában írt könyvek. Az egészséges életmódot ebben a hónapban Dr. Pierre Dukan A Dukan-diéta című összefoglalása és  Szendi Gábor legújabb, D-vitaminról írt tanulmánya képviselte.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése