TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A kritikus első alkalom

4754
A Durex Nemzetközi Szexuális Jóléti Kutatásából kiderül, hogy világszerte mindössze minden harmadik ember (35%) élvezte az első szexuális együttlétet.

A Durex megbízásából készült kutatást a Harris Interactive végezte 35 országban online, Nigériában pedig személyes interjúk segítségével. A kutatáson a 36 országból összesen 29 003 18 év feletti felnőtt vett részt, köztük 500 magyar.

Nemzetközi viszonylatban Észak-Amerika vezeti a toplistát - legalábbis ami az első szexuális élmény élvezeti értékét illeti. Azonban itt is a válaszadók csupán 44%-a állította, hogy élvezték életük első együttlétét. A régión belül az Amerikai Egyesült Államok áll az élen 45%-kal. Hasonló eredmények születtek e kérdésben Dél-Amerikában (42%) és Brazíliában (43%). Ettől kissé elmaradt az ausztrálázsiai régió 38%-kal, melyet Európa követ 36%-kal. Az öreg kontinensen belül a spanyolok végeztek az élen, akiknél a 43%-os élvezeti faktor nemzetközileg is viszonylag magasnak számít.

Ázsiát nézve a kutatásban résztvevők 27%-a emlékszik vissza elégedetten az első alkalomra, viszont kontinensen belül az egyes országokat nézve nagy különbségek figyelhetőek meg;  világszerte India volt a legoptimistább 53%-kal, mely szöges ellentétben áll a Japánok 16%-ával. Afrika 22%-os eredményét nagyban befolyásolta Nigéria, hiszen itt a válaszadók csupán 3%-a nyilatkozott pozitívan, mely globálisan is a leggyengébb arány.

Hazánkat nézve a magyar válaszadók 31%-a élvezte az első szexuális együttlétet. Ezzel egy időben csupán 28% volt érzelmileg felkészülve erre a lépésre, és 29% vélekedik utólag úgy, hogy szeretetteljes körülmények között történt az első alkalom.

A globálisan alacsony élvezeti faktor okát nagy valószínűséggel a szakszerű szexuális felvilágosítás hiányában kereshetjük. A kutatásból ugyanis kiderült az is, hogy ha a szexszel kapcsolatos ismeretekről van szó, akkor az emberek többsége a tanterem falain kívülről informálódott. Globális szinten a válaszadók legfőbb információforrásként a barátokat és a kortársakat jelölték 42%-ban, melyet a könyvekből szerzett információk (41%) és az internet követnek (35%).

„A szüzesség elvesztése fontos történés egy ember életében. Ennek ellenére a magyarok mindössze 16%-a érezte, hogy kellő ismeret birtokában vág bele szüzessége elvesztésébe, ami igen alacsony. A kutatás eredményei ismét megerősítettek minket abban, hogy továbbra is sok a dolgunk e téren. Véleményem szerint szükség van a szakszerű szexuális felvilágosításra ahhoz, hogy kellőképpen felkészítsük a fiatalokat a felnőttek világába való belépésre és segítsük őket abban, hogy képesek legyenek élvezetessé és biztonságossá tenni szexuális viszonyaikat egy életen át” - nyilatkozta Somlai Anna a Durex kategóriamenedzsere.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése