TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Győrkőcfesztivál

4711
Győrben a Győrkőcfesztiválon 3 napig ingyenes játszótérré alakul az egész város, mind az 1000 program ingyenes.

Az idén ötödik alkalommal kerül a győrkőcök uralma alá Győr belvárosa. Az eddigiekhez hasonlóan, a Győrkőcfesztivál összes programja az összes győrkőcnek ingyenes. Belépő a mosolyod, mit hozz magaddal az arcodon és egy rólad készült fotón, melyért egy Győrkőc-karkötőt kapsz, ami ingyenes játéklehetőséget biztosít a Győrkőcfesztivál összes programján!

Idén a Győrkőcfesztivál szervezői a négy év alatt összegyűlt képekből Mosolytornyokat építenek a Megyeház téren.
A péntek esti fesztiválnyitón Borkai Zsolt polgármester átadja a város kulcsát a gyerekeknek, majd következnek a világraszóló produkciók, óriási meglepetések. Fellép Szalóki Ági, Vitai Ildikó, a Lippentő és a Szentendre táncegyüttes, szombaton és vasárnap pedig reggeltől estig megszámlálhatatlan játék, program, esemény vár minden egyes győrkőcöt.

Az első alkalommal 2008-ban megrendezett Győrkőcfesztivál 2010-ben a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program keretében kiváló művészeti fesztiválnak minősült, 2012-ben pedig megkapta a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Turisztikai Rendezvénye kitüntető címet.

„Egyrészt egy gyerekkori álom megvalósítása volt a cél: kiskoromban sokszor elképzeltem, milyen lehet azokon a tereken, utcákon labdázni, csúszdázni, szaladgálni, azokra a szobrokra felmászni, amelyekre amúgy, a hétköznapokban nem lehet; milyen lenne, ha egy hétvégére kitiltanák az autókat a belvárosból, és a gyerekek vehetnék birtokba a területet. Másrészt – bábszínházi alkotóként – folyamatosan megtapasztalja az ember, hogy bár a gyerekek nagyon szeretnek jó előadásokon passzívan figyelni, ennél csak egyet élveznek jobban: ha ők maguk is játszhatnak. Így hát álmodtunk egy nagyot és a győri önkormányzat támogatásával életre hívtuk a Győrkőcfesztivált, amelynek keretében három napra valóban a gyerekek fennhatósága kerül Győr egy jelentős része.” – nyilatkozta Kocsis Rozi főszervező, a Vaskakas Bábszínház igazgatója. 

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése