TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

dm támogatás a Véradóversenyen

4712
A napokban hirdették ki Szolnokon a VI. Országos Felsőoktatási Véradóverseny nyertes intézményeit.

Minden évben megrendezésre kerül az egész országra kiterjedő vetélkedő, az Országos Felsőoktatási Véradóverseny, melyben felsőoktatási intézmények versengenek egymással. A verseny célja, hogy minél több fiatal ismerje meg a véradás jelentőségét és váljék rendszeres véradóvá.

A drogérialánc felismerte a fiatalok társadalmi felelősségvállalásra nevelésének fontosságát – hiszen maga is ennek követője -, ezért idén a kezdeményezés mellé állt és dm utalványok formájában járult hozzá a véradás sikerességéhez.

A 2011/2012-es tanévben 38 felsőoktatási intézmény nevezett a Véradóversenyre. Az utolsó napig közel 13 ezer nappali tagozatos diák adta vérét a jó ügy érdekében. Már a kezdeményezés szlogenje is aktivitásra buzdít „Adj vért, és ments meg három életet!”, ha ezt szó szerint vesszük, akkor a résztvevő diákok mintegy 37 ezer embertársuknak adtak esélyt a túlélésre.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése