TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A korábbi saját márkák helyét a már meglévő Budget és újként a Praktiker, mint saját márka veszi át. A cél a racionalizálás és a Praktiker márka erősítése.

A Praktiker piackutatásai szerint az utóbbi 2-3 évben egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a kereskedelmi márkák a barkács és lakberendezési szektorban, s ez a trend folytatódni fog a következő időszakban is. A vásárlók elsősorban a költséghatékonyság és a szélesedő saját márkás kínálat miatt választják a jó ár-érték aránnyal rendelkező termékeket. A Praktiker az új igényekre válaszul újradefiniálja saját márkáit a magyar piacon: megerősíti a Budgetet, illetve piacra vezeti a Praktiker márkát.

A Praktiker a jövőben növelni kívánja a saját márkás termékek arányát az árukészletében és a vállalati stratégiában, valamint hangsúlyosabb szerepet szán a marketingkommunikációban is számukra A Budget és a Praktiker, mint kereskedelmi márka szakaszosan egyre több termékkörben fog megjelenni, így az elektromos gépek, a szerszámok, az autós kiegészítők, a kerti bútorok, a lámpák, a háztartási kisgépek, öntözéstechnikai termékek és a bútorok kínálatában.

A Budget, mint saját márka minőségi követelményeit Németországban határozták meg, így Magyarországon a kiegyensúlyozott, megbízható minőség mellett nagyon kedvező árkategóriát jelentenek bármely termékcsoport esetén. A közép-felső kategóriás termékek saját márkája a Praktiker lesz, ami a kitűnő ár-érték arány védjegyként fog funkcionálni.

A Praktiker saját márkás termékei az áruházi kihelyezések során hangsúlyosan jelennek meg az adott osztályon.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése