TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Hol jó (jobb) élni?

4381
Életminőség, jólét, helyi közösségek és a legélhetőbb magyar városok ranglistája egy konferencián.

2012. május 30-án a Gundel-házban várja a III. Élhető városok Konferencia.
Itt kerül sor először a Legélhetőbb Magyar Városok Rangsorának a bemutatására.
Kultúránkkal, helyi adottságainkkal, örökségeinkkel is összhangba hozható új megoldásokra, új összefüggésekre kívánja felhívni a figyelmet a rendezvény.

Mindenki alapvető és természetes igénye, hogy ahol él, ahol dolgozik, jól érezze magát. 
Másként szólva minél magasabb életminőséget szeretnénk elérni és minél nagyobb jólétben élni. A magasabb életminőség és a jólét egy bizonyos szint (tisztes megélhetés) után nem csupán anyagi vagyon felhalmozását jelenti.

Kinek, kinek mást jelenthet (más prioritások) ugyan a jólét, az életminőség, de egy helyi közösség és a vele kapcsolatba került érdekcsoportok együtt, közösen kevesebb idő alatt, kevesebb költséggel, kevesebb energiával jobb életminőséget tud létrehozni. Ehhez azonban először gondolkodásmódot kell váltani, ami sokszor sokkal több időt igényel mint a cselekvés.


A régi problémák megmaradtak. A kudarccal járó régi megoldások is maradtak.
A május 30-ai III. Élhető városok Konferencia a mi kultúránkkal, helyi adottságainkkal, örökségeinkkel is összhangba hozható új megoldásokra, új összefüggésekre kívánja felhívni a figyelmet.

Ösztönző lehet a helyi közösségek számára az idén először bemutatásra kerülő Legélhetőbb Magyar Városok Rangsora.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése