TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Új hurkaetalonja van Budapestnek

4301
A Dohány utca 47. alatt található hentesüzlet májasát választotta Budapest legjobb hurkájának a Hentesnél Evők Baráti Köre facebookcsoport.

Budapest húsz hentesénél vásárolt negyven hurka megkóstolása után a Dohány utca 47. alatti hentesüzlet hurkáját választották a legjobbnak a Hentesnél Evők Baráti Körének ítészei. A HEBK 77 hentest tart nyilván Budapesten, így a teljes körű kóstolás mintegy 150 véres és májas hurkát jelentene, ami még a legeltökéltebb törzsevőt – így hívják egymást a tagok – is leterítené. Ezért a társaság egyféle reprezentatív mintát vett és kóstolt végig a Dobló Borbárban.

„Ez nyilván nem alkalmas metódus a város legjobb hurkájának kiválasztására, de az biztos, hogy a résztvevők számára mostantól ez lesz az etalon, ehhez viszonyítjuk majd a legjobb hurkákat. Ha találunk jobbat, természetesen arról is megemlékezünk” – mondja Máté Dániel, a csoport alapítója.

Általános tapasztalatok leszűrésére mindenképpen alkalmas volt a Nagy Hurkateszt – mondja az alapító. A henteseknek jobban kell figyelniük a hurkák állagára, a bírálók pontszámai ugyanis arról árulkodnak, hogy ez sokkal jobban megszórta a mezőnyt, mint a küllem vagy az ízhatás. A jó hurka nem párolódik, hanem sül, vékony szelet nem vágható belőle, de ujjnyi karika igen, ha ennél puhább, azt a törzsközönség nem díjazza. Általában igaz, hogy az emberek jobban szeretik a zsemlés, mint a rizses hurkát, de a hentesek tudják, hogy a zsemléssel sokkal több a probléma, ezért ritkább az üzletekben.

A Dohány utca 47. a tízes skálán elért 8,34, illetve 8,23 pontos átlagával májas és véres hurkában is etalonná vált. Remekül szerepelt a májasok között a Hajós utca 21., mögöttük pedig gyakorlatilag pontegyezség van az István út 44., az Üllői út 121., illetve Bosnyák téri hentesüzletek között. Véresben a sorrend a győztes után némiképp eltérő, remekül szerepelt az István út 44. és a Csömöri úti hentes, és itt is nagyon egymáson vannak egy hármas üldözőboly tagjai.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése