TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Lehetőségekre vár az aktív ifjúság

4262
Ijesztően pesszimista látásmódot képviselnek a hazai fiatal vállalkozók, ugyanis 86% szerint szinte kilátástalan helyzetben van az ország.

Szonda Ipsos a fiatal munkavállalók helyzetéről készített felmérést. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a fiatalok majdnem fele (47%) tart attól, hogy a közeljövőben elveszíti állását. A tanulók 55%-a pesszimista a jövőbeli elhelyezkedést illetően, csak egynegyedük reméli, hogy könnyen jut munkához.

Az eredmények alapján az látszik, hogy az aktív fiatalok többsége borulátásuk ellenére tettre kész, és csupán a lehetőségre vár, ami egy jelentős szunnyadó és kiaknázatlan erőforrást jelent a gazdaságban. Ezekre a fiatalokra kötelességünk odafigyelni és segíteni őket, hiszen csak rájuk építhetünk hosszútávon. - mondta Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke.

Kovács Patrik és Richard Branson angol üzletember

Már korábban is ismeretes volt, hogy hazánkban csupán a fiatalok 3,7%-a vállalkozik, mely európai és világ viszonylatban is nagyon alacsony szám. Az EU átlagban a fiatalok 45%-a, az USA-ban 55%-a gondolkodik vállalkozás alapításán, míg Kínában a fiatalok 71%-a szeretne vállalkozni.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége éppen ezért segíti a fiatalokat a munka, azon belül is a kis-és középvállalkozások világába lépni, melyet jól bizonyít az a közel félezer aktív fiatal, akik a szövetség bázisát képezik, illetve a kkv szektort erősítik.

A FIVOSZ több EU-s és nemzetközi szervezettel közösen dolgozik azon, hogy a magyar tetterős fiatal vállalkozói réteg érdemi szolgáltatásokhoz és kapcsolatrendszerhez jusson hazánkban és külföldön egyaránt. Ennek jegyében egy nagyszabású hazai beszállítói programon dolgozik, valamint elkezdte a magyar delegáció toborzását két rendkívül fontos nemzetközi eseményre is: a májusi, az Európai Parlamentben megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Napjára és a júniusi, Mexico városban tartandó G20 Fiatal Vállalkozói Csúcstalálkozóra.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése