TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Biztonságosabb POS terminálok

4226
A SUSE Linux Enterprise legfrissebb változata, többek között a bankkártyás fizetést lehetővé tevő POS terminálok telepítését és használatát könnyíti meg a kiskereskedelmi üzletekben.

A SUSE Linux Enterprise Point of Service tartalmaz felügyeleti szervert és point of service (POS) telephelyi kiszolgálókat egyaránt. Emellett magában foglal olyan eszközöket és sablonokat is, amelyek operációs rendszer lemezképek létrehozásában, kiosztásában és karbantartásában segítik a szakembereket, számos különféle POS eszköz esetében. A SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 legújabb változatának segítségével a kiskereskedők tehát csökkenthetik a boltokban és az adatközpontban felmerülő költségeket, miközben a biztonság és a megbízhatóság szintje magasabbá válik.

„A SUSE Linux Enterprise Point of Service jelenleg az egyetlen felügyelt, Linux alapú kliens szerver megoldás a piacon, amelyet kifejezetten a kiskereskedelmi piac igényeinek megfelelően alakítottak ki. A legfrissebb változatban megtalálható új funkcióknak köszönhetően a POS terminálok telepítése és kezelése biztonságosabbá, a rendszerfelügyelet pedig egyszerűbbé válik” – mondta el Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A biztonsági kiegészítések között szerepel a teljes lemeztitkosítás a terminálokon az adat- és gyökérpartíciókon egyaránt, megkönnyítve az informatikai szakemberek számára a Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) szabványoknak megfelelő rendszerek kialakítását. Az informatikusok emellett központilag, a tűzfalon belül, rendszerenként kezelhetik a szoftverfrissítéseket a beépített Subscription Management Tool segítségével, és segíthetik a vállalati biztonsági házirendek és megfelelőségi előírások kezelését, miközben nagyobb telepítési műveletek során is követhetik a jogosultságokat.

A megbízható működéshez járul hozzá továbbá a RAID1 (redundant array of independent disks - független lemezek redundáns tömbje) támogatás a rendszerkép-alapú terminálokon. Most már a SUSE Linux Enterprise Point of Service Pre-boot Execution Environment (PXE) lemezképek is tükrözhetők minden terminálon, növelve a teljesítményt, rugalmasságot és rendelkezésre állást. A SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 új verziója továbbá azzal is jobbá teszi a szolgáltatások rendelkezésre állását, hogy segítségével az informatikai szakemberek szükség esetén visszaállíthatják a korábbi rendszerbeállításokat, mivel támogatja a korábbi lemezkép változatok és kapcsolódó konfigurációs fájlok tárolását. A KIWI lemezkép-készítő eszköz frissített változatával pedig egyszerűbben telepíthetők és kezelhetők a kiskereskedések speciális operációs rendszereinek lemezképei. Így az informatikusok könnyen készíthetnek lemezképeket, és megbízhatóan kezelhetik azokat a kiskereskedések rendszerein belül, az eszközök és beállítások széles skálájának megfelelően.

Ne tegyük le soha a könyveket! Ne feledkezzünk meg arról, hogy olvasni lehet a számítógépeken, a legmodernebb technikai eszközökön, de ha igazából meg akarjuk élni, érteni mindazt, amit kiváló írók, elmék alkottak, akkor kézbe kell vennünk a könyvet.
A kommunikációnak van egy komoly tolmácsfeladata is: az akadémiai világot összekapcsolni a nagyközönséggel, megteremteni azt a kommunikációs hidat, amellyel a kutatások eredményét, valódi kérdéseket közérthetővé lehet tenni.
Talán összesen két-három munkahelyem volt eddig a tizenegy néhányból, ahol meglepett vagy a szakmai hozzáértés vagy az emberi moralitás teljes hiánya. Nagyon gyorsan szoktam távozni az ilyen helyekről.

Az élet - The beauty of decay

Egy nyári nap vége, nem más mint a világosság hanyatlása...

© 2000-2014 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése