TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Kríziseljárás a WorldSpreads-nél

4124
Könyvelési szabálytalanságok miatt adminisztrációs eljárás alá helyezték a magyar ügyfelekkel is bíró WorldSpreads tőzsdei kereskedőcéget.

Az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete (Financial Services Authority, FSA) tegnapi közleménye szerint a helyi legfelsőbb bíróság 2012. március 18-án speciális adminisztrációs eljárás (SAR) alá helyezte magyarországi ügyfelekkel is rendelkező londoni WorldSpreads Ltd. tőzsdei kereskedőcéget. A bíróság Jane Moriartyt és Samantha Bewicket, a KPMG LLP két szakemberét nevezte ki adminisztrátorokként a társaság ügyeinek intézésére. Előzőleg március 16-án felfüggesztették a dublini székhelyű tulajdonos WorldSpreads plc. részvényeinek kereskedését a londoni és az írországi tőzsdéken.

A lépésekre azért került sor, mert március 16-án könyvelési rendellenességekre bukkantak a WorldSpreads Ltd.-nél. Ezek nyomán világossá vált: a társaság nem tudja folytatni üzleti tevékenységét. Ezt követően a WorldSpreads igazgatósága maga kezdeményezte az adminisztrációs eljárás megindítását.

A fizetésképtelen pénzügyi társaságok helyzetének gyors rendezésére hivatott eljárás fő célja az ügyfelek veszteségeinek mérséklése. Ennek keretén belül a lehető legrövidebb időn belül megpróbálják visszajuttatni az ügyfelek eszközeit, teljesítik a piaci és felügyeleti intézmények felé esedékes kötelezettségeket, illetve – az adott piaci szereplő helyzetétől függően – vagy megkísérlik a társaság tevékenységének helyreállítását, vagy a hitelezők érdekeit szem előtt tartva gondoskodnak annak lezárásáról.

A WorldSpreads Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást biztosító regisztrációval rendelkezik, itthoni ügyfeleit e mellett egy fővárosi székhelyű függő ügynökön, a Trade&Win Kft.-n keresztül is kiszolgálja. A WorldSpreads helyzetével kapcsolatban a hazai ügyfelek számára javasolt, hogy tájékozódjanak közvetlenül a társaságnál, annak magyarországi függő ügynökénél, illetve az Egyesült Királyságnak a továbbiakban esetlegesen új információkat is megjelentető pénzügyi felügyeleténél.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése