TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Kríziseljárás a WorldSpreads-nél

4124
Könyvelési szabálytalanságok miatt adminisztrációs eljárás alá helyezték a magyar ügyfelekkel is bíró WorldSpreads tőzsdei kereskedőcéget.

Az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete (Financial Services Authority, FSA) tegnapi közleménye szerint a helyi legfelsőbb bíróság 2012. március 18-án speciális adminisztrációs eljárás (SAR) alá helyezte magyarországi ügyfelekkel is rendelkező londoni WorldSpreads Ltd. tőzsdei kereskedőcéget. A bíróság Jane Moriartyt és Samantha Bewicket, a KPMG LLP két szakemberét nevezte ki adminisztrátorokként a társaság ügyeinek intézésére. Előzőleg március 16-án felfüggesztették a dublini székhelyű tulajdonos WorldSpreads plc. részvényeinek kereskedését a londoni és az írországi tőzsdéken.

A lépésekre azért került sor, mert március 16-án könyvelési rendellenességekre bukkantak a WorldSpreads Ltd.-nél. Ezek nyomán világossá vált: a társaság nem tudja folytatni üzleti tevékenységét. Ezt követően a WorldSpreads igazgatósága maga kezdeményezte az adminisztrációs eljárás megindítását.

A fizetésképtelen pénzügyi társaságok helyzetének gyors rendezésére hivatott eljárás fő célja az ügyfelek veszteségeinek mérséklése. Ennek keretén belül a lehető legrövidebb időn belül megpróbálják visszajuttatni az ügyfelek eszközeit, teljesítik a piaci és felügyeleti intézmények felé esedékes kötelezettségeket, illetve – az adott piaci szereplő helyzetétől függően – vagy megkísérlik a társaság tevékenységének helyreállítását, vagy a hitelezők érdekeit szem előtt tartva gondoskodnak annak lezárásáról.

A WorldSpreads Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást biztosító regisztrációval rendelkezik, itthoni ügyfeleit e mellett egy fővárosi székhelyű függő ügynökön, a Trade&Win Kft.-n keresztül is kiszolgálja. A WorldSpreads helyzetével kapcsolatban a hazai ügyfelek számára javasolt, hogy tájékozódjanak közvetlenül a társaságnál, annak magyarországi függő ügynökénél, illetve az Egyesült Királyságnak a továbbiakban esetlegesen új információkat is megjelentető pénzügyi felügyeleténél.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése