TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az Invitel a több évtizedes infokommunikációs tapasztalattal rendelkező Biró Albertet nevezte ki kormányzati igazgatónak a közelmúltban létrehozott kormányzati üzletága élére.

A 36 éves szakember az utóbbi 6 évben a Novell Magyarország stratégiai projektvezetője, majd igazgatója volt, emellett több szakmai és társadalmi szervezet munkájában is aktív szerepet vállal. Az Invitelnél Biró Albert feladata lesz a vállalat kormányzati és közigazgatási szektorhoz köthető projektjeinek irányítása, valamint a cég e területre vonatkozó értékesítési stratégiájának kidolgozása. Az Invitel jelenleg is számos állami- és közigazgatási szereplőnek, köztük minisztériumoknak, országos hatáskörű szerveknek, kórházaknak, önkormányzatoknak, és állami vállalatoknak nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat országszerte. Az új kormányzati értékesítési igazgató kinevezésével a vállalat nem titkolt célja, hogy az eddigieknél is jobban tudja kezelni a nagymértékben átalakuló állam- és közigazgatási folyamatokat, igényeket és még hatékonyabban tudjon együttműködni a köztulajdonban álló gazdasági társaságok racionalizálását célzó törekvésekben.

„Az elmúlt egy-két évben felgyorsult a digitalizáció a közszférában, ezt tapasztaljuk saját ügyfeleinknél is; aki eddig ADSL-t használt, bérelt vonali internetre vált. A szigetszerűen, épületenként, vagy akár telephelyenként különállóan működő szervereket pedig egyre több helyen váltják ki központi adatkezeléssel, illetve -tárolással, ehhez pedig legtöbbször bérelt- vagy virtualizált szervereket kérnek. A legfontosabb kulcsszó az adat, ehhez kell hozzáférni gyorsan, biztonságosan, bármikor és bárhonnan. A közigazgatás talán abban különbözik a versenyszférától, hogy a szolgáltatóra nagyobb szerep hárul a közös fejlesztések terén, ebben pedig – ahogy eddig is – a jövőben is partnerek leszünk. Biztos vagyok abban, hogy Biró Albert szakmai tapasztalata, piacismerete, illetve a munkáját jellemző lendületesség és hatékonyság még több értéket ad mindehhez” – mondta el Zsembery György az Invitel vezérigazgató-helyettese.


Biró Albert, az Invitel új kormányzati értékesítési igazgatója a következőket emelte ki „A gyökeresen átalakuló állam- és közigazgatás okán olcsóbb, hatékonyabb és biztonságosabb infokommunikációs működésre van szükség a közszférában. Ehhez pedig további fejlesztéseket kell eszközölni az e-kormányzati megoldások és főképp az egészségügyi-, közlekedési-, oktatási informatika területén. Az Invitel a hazai viszonyokat ötvözi a legmodernebb nemzetközi technológiai megoldásokkal és szakértő partnerként a jövőben még eredményesebben részt kíván venni ebben a versenyben”.

Biró Albert 1999-ben végzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán műszaki menedzserként, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol előbb MBA, később Külgazdasági szakon közgazdász diplomát szerzett. Szakmai pályafutását 1998-ban kezdte az Ericsson Magyarország Kft.-nél majd az Invitel egyik elődvállalata, a PanTel Távközlési Rt. értékesítési menedzsere lett. Később az S&T Magyarország Kft. üzletágvezetőjeként tevékenykedett, majd 2005-ben került a Novell-hez, ahol előbb stratégiai projektvezetőként, majd 2008-tól stratégiai igazgatóként dolgozott egészen mostanáig. Biró Albert számos szakmai és civil szervezet munkájában vállal szerepet; 2003 óta elnökségi tagja a Rákóczi Szövetségnek, amely az ország egyik legnagyobb közhasznú társadalmi szervezete és felügyelő bizottsági elnöki pozíciót tölt be az Informatika a Társadalomért Egyesületben, mely többek között az infokommunikációs szakma éves nagy seregszemléjének, az Infotér Konferenciának is szervezője.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése