TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

AVON - Az erőszak ellen, a nőkért

4089
Az AVON több tízezer fős hazai tanácsadó-hálózatában népszerűsíti az aláírásgyűjtést a családon belüli erőszak törvényi szabályozásáért.

Magyarországon ma minden ötödik nőt érint a családon belüli erőszak valamilyen formája, legyen az fizikai vagy szexuális bántalmazás, lelki kiszolgáltatottság vagy anyagi fenyegetettség.

A szakemberek szerint jelentősen visszaszorítaná a bántalmazásokat, gyilkosságokat, ha a családon belüli erőszakra önálló törvényi tényállás születne, s ennek köszönhetően kialakulna egy ezt támogató bírói joggyakorlat.

2012. március 8. és május 1. között 50 000 aláírás összegyűjtésére van szükség ahhoz, hogy a parlament napirendre tűzze a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként történő szabályozásának témakörét. Az aláírásgyűjtés immár másodszor indul el, Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnökének kezdeményezésére.

Az AVON több tízezer fős hazai tanácsadó-hálózatában népszerűsíti a kezdeményezést. A támogató civil szervezetek és az AVON képviselői március 8-án, a nemzetközi nőnapon sajtótájékoztató keretében jelentették be a kezdeményezés elindítását. Az eseményen részt vett többek között Dobrev Klára, a UN Women elnöke, Jaksity Kata, Ördög Nóra, Zséda és Varga Edit, az M1 Híradó bemondója.

Az aláírásgyűjtéshez kapcsolódó kommunikációt az AVON kommunikációs ügynöksége, a Café PR, a Café Communications ügynökségcsoport tagja irányítja. A figyelemfelhívás erősítése érdekében készült el az AVON vírusfilmje, melyet a Café Film készített. A film szerdai indítása óta közel nyolcezer letöltést ért el.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése