TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Mégis szeretjük Valentint?!

4026
Romantikus könyvek uralták a februári Bookline Top 50 mezőnyét.

Fábián Janka és a szerelem fogta meg a legtöbb olvasót februárban a Bookline Top 50-es bestseller listája szerint. Hazánk egyik legújabb irodalmi üdvöskéjének éppen a szerelmesek hónapja hozta meg az elsöprő sikert: Virágszál című nosztalgikus-romantikus regénye rögtön a lista első helyén debütált. S hogy maga a könyv se legyen magányos a tabellán, a szerzőnő további négy írása (az Emma-trilógia mindhárom darabja, illetve Az angyalos ház c. regény) is a mezőnyt erősíti, mellyel Fábián Janka a februári Top 50 egy másik rekordját is beállította.

A tendencia – mely szerint egy népszerű szerző új regénye újra „játékba hozhatja” korábbi műveit az olvasókért folytatott küzdelemben – nemcsak Fábián Janka esetében, hanem Frei Tamás konspirációs thrillereivel és Leiner Laura tiniregényeivel kapcsolatban is megfigyelhető. Az előbbi szerző továbbra is dobogón tartja a bronzérmes „Bankárt” az 5. helyen álló A Megmentő c. regénye mellett, míg a fiatal magyar szerzőnő Magyarországon viszonylag új és egyedi műfajnak számító középiskolásoknak szóló könnyed regényeivel szerepel három alkalommal a listán. A Szent Johanna gimi legújabb része a 8., míg az első és a negyedik részek a 32., illetve a 34. helyen állnak.

A február ridegségét tehát inkább könnyed és szórakoztató írásokkal próbáltuk elfelejteni, ez alól talán az egyetlen kivétel a képzeletbeli dobogó második fokán álló Kettészakadt Magyarország című írás. Börcsök Mária könyve számos színes és érdekes történelmi bizonyítékkal azt kívánja alátámasztani, hogy a mindenkori jelen mindig idealizálja a múltat s hogy nemzeti egység valójában soha, semmilyen országban nem létezik és nem is létezett. Egy másik, már jóval lazább hangvételű, de mégis fontos témát boncolgató újdonság Mihalec Gábor Gyűrű-kúra c. önsegítő könyve, mely a házasságra készülőknek kíván életre szóló tanácsokkal szolgálni.

A lista „legrégebbi” motorosában szintén Fábián Jankát tisztelhetjük: trilógiájának záró része, az Emma lánya 177. napja betonozta be magát az élmezőnybe, míg a legnagyobbat zuhant írás egy szintén „retro” életérzésben fogant próza, Ransom Riggs Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című nemzetközi bestsellere.

Bookline

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése