TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A legkedveltebb amerikai márkák

3903
A Harris Interactive éves felméréséből kiderül, mely márkák a legvonzóbbak a tengerentúlon. A Top 10-ben a Google, az Amazon és a Walt Disney.

A Harris Interactive minden évben megkérdezi az amerikai lakosságot a legkedveltebb márkákról. Az idei felméréshez 18 ezer embert kérdeztek meg. Az eredmény nem meglepő, hiszen az első helyen az Apple végzett 3%-al előzve meg a tavalyi győztes Google-t.

A iPhone és az iPad mögött álló vállalat a felmérés 13 éves története során szinte folyamatosan javított eredményén. A kezdeti 62,1%-os eredménytől, mára elérte a 85,,6%-os határt, amely a kutatás bő egy évtizedes történetében a legmagasabb eredmény.

Az Apple az elmúlt néhány év egyik legmeghatározóbb vállalata az IT szektorban. Eladásaik messze felülmúlják a piaci elemzők várakozásait. A pozitív környezet miatt a cég értéke folyamatosan emelkednek a 2011 őszén elért 400 dolláros részvény árfolyam után az idei év elején az árfolyam elérte a 500 dolláros lélektani határt. Ha a részvényeknek sikerül további 150 dolláros növekedést produkálniuk, akkor az Apple válik a világ legértékesebb vállalatává.

A hírnévért folytatott verseny idei legnagyobb vesztesei a bankszektor szereplői. 9,08%-os csökkenésével toronymagasan vezeti a listát a Bank of America, de a jelentős esést produkált a Goldman Sachs, vagy a JPMorgan is.

Iparágakra bontva az IT szektor hírneve a legmagasabb (76% pozitív visszajelzés), a mezőny legvégén, a bankszektor 16%-os eredményét csak a dohányipar (11%) és közigazgatás (10%) tudta alulmúlni.

Kleczli Péter

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése