TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az RTL Group-tól a Turnerhez

3859
Új elnök áll a Turner Broadcasting System International élére a nemzetközileg elismert televíziós vezető, Gerhard Zeiler személyében.

Zeiler, aki jelenleg az Bertelsmann AG divíziójába tartozó RTL Csoport és  Európa legnagyobb televíziós produkciós és adásközvetítő cégének a vezérigazgatója, a televízióhálózatok és a kapcsolódó üzletágak globális portfóliójáért felelős TBS Inc. meglévő nemzetközi üzleti érdekeltségeiért és új üzletágak fejlesztésért felel majd.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy Gerhard csatlakozik hozzánk és alig várjuk, hogy a nemzetközi televíziós vezetésben szerzett szaktudásával cégünk legsikeresebb és stratégiailag legfontosabb területeit erősítse.” - mondta Phil Kent, a Turner Broadcasting System, Inc. (TBS Inc.) elnök–vezérigazgatója.

“Cégirányításban, több üzletág egyidejű vezetésében elért sikerei, nagyvállalati tapasztalata, a digitális világ és a jelen trendek mélyreható ismerete, a média világában szerzett kapcsolatai és a televíziós üzletág iránti szenvedélye a divízió karizmatikus vezetőjévé, és az egész cég, a vezetőség erős tagjává teszi. Örömmel állunk a közös munka elébe, amelytől a legfontosabb termékeink és jelenlétünk megerősödését várjuk.”

“Régóta kísérem figyelemmel a Turner hálózatot, és tökéletesen tisztában vagyok a fogyasztókra gyakorolt hatásával és a cég megítélésével a nemzetközi üzleti közösségen belül.”- mondta Zeiler. “Ez a lépés lehetővé teszi számomra, hogy hozzájárulhassak a világ néhány legelismertebb média márkáinak növekedéséhez, és hogy új üzletágakat fejleszthessek olyan, általam nagyra becsült emberek oldalán, mint Phil és azok a Time Warner-es kollégák, akikkel már volt szerencsém együtt dolgozni. Ez egy izgalmas időszak az iparágunk és a Turner Broadcasting számára, és én őszintén hiszek a sikeres vezetésben.”


A Turner Broadcasting System International a TBS Inc. tulajdonában olyan vezető médiamárkák vannak, mint a CNN, a TNT, a Cartoon Network és a Turner Classic Movies, valamint egyes ország- és régió-specifikus üzletek és hálózatatok. Az elmúlt években, a Turner Broadcasting megduplázta jelenlétét Latin Amerikában, médiastratégiai parterkapcsolatokat épített ki Japánnal és Koreával, jelentősen megnövelte befolyását az észak-európai területeken és Chilében, valamint összefogott a Warner Bros.-szal és az HBO-val, hogy a Time Warner globális jelenlétét erősítse. A Turner Broadcasting jelenleg több, mint 130 csatornát üzemeltet világszerte 200 országban, több mint 30 nyelven.

A Turner Broadcasting System International elnökeként Zeiler felel majd az összes szórakoztató- és gyermek csatornáért, az Észak Amerikán kívüli média szolgáltatásokért, a CNN nemzetközi szolgáltatásaihoz tartozó terjesztői és reklámtevékenységért, a Turner Boradcasting összes nemzetközi vegyesvállalatáért, valamint az összes licensing és merchandising tevékenységéért. A Kentnek jelentő Zeiler 3800 ember vezetője lesz Európa, Ázsia és Latin Amerika szerte.

Zeiler 2003 márciusa óta az RTL Csoport vezérigazgatója és a Bertelsmann AG igazgatóságának tagja. Vezetése alatt az RTL kiterjesztette nemzetközi televíziós jelenlétét Nyugat Európa-szerte és Horvátországban; bevezette az  American Idol és az America’s Got Talent tévésorozatokat az amerikai piacra; valamint 10 országban 41 csatornára és 34 rádió állomásra növelte a cég tulajdonát. Karrierjét újságíróként, majd két ausztrál kancellár szóvivőjeként kezdte. Miután az osztrák közszolgálati műsorszolgáltató, az ORF főtitkára volt, a Tele 5, majd a német RTL II vezérigazgatója lett. Később visszatért szülőföldjére, Ausztriába, hogy az ORF főigazgatója legyen. 1998-ban Zeilert kinevezték a legnagyobb német TV csatorna, az RTL II vezérigazgatójává.

Számos szakmai kitüntetése között,  Zeiler  az első, nem amerikai származású személy, aki megkapta a rangos Brandon Tartikoff Legacy Award-ot a NATPE-tól.  2004-ben neki ítélték “Az Év Média Személyisége” a cannesi MIPCOM-on.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése