TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Biztonságosabb internet diákoknak

3851
Oktatóközpontot hozna létre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a fiatalkorú médiahasználók védelmében.

Szalai Annamária az NMHH által megrendelt EU KIDS Online tanulmányra hivatkozva felhívta a figyelmet, hogy a gyerekek egyre fiatalabb korban kezdik el az internetezést. A tanulmány szerint a jövőben ez a mutató valahol 5-6 éves korban fog stabilizálódni.

Internetezésre alkalmas mobil telefonnal egyébként tíz családból hat rendelkezik, a tinik 43 százaléka pedig sajáttal is bír. Az eszközök a közösségi oldalakon való folyamatos megjelenési kényszert szolgálják ki. „Ott viszont egymás között alkotnak képet a világról anélkül, hogy felnőttek is elmondhatnák tapasztalatukat.” - fejtette ki a fiatalokat érő veszélyekről Tari Annamária pszichológus.

Szalai Annamária sajtótájékozatóval egybekötött díjátadón, a Biztonságosabb Internet Napján

Az óvatlan internetezés veszélyeire tájékoztató kiadványokkal kívánja figyelmeztetni az érdeklődőket az NMHH. Elkötelezettségét emellett több konkrét kezdeményezés is bizonyítja. Ilyen például az internetes tartalmakra kiterjesztett korhatárkarikák alkalmazása, valamint a 2011 szeptemberétől átvett internethotline forródrót üzemeltetése.

A médiaoktatással foglalkozó központban, interaktív környezetben ismerkedhetnek meg a diákok az internet és a média színes világával, valamint annak veszélyeivel és kockázataival. A központ elnevezésére hamarosan pályázatot hirdet meg a hatóság a diákok körében.

NMHH

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése