TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Eco-marathon verseny indul Rotterdamban

3842
Több ezer diák versenyez az üzemanyag-megtakarítás jegyében.

Idén Rotterdamban rendezik meg 2012. május 17-19 között a Shell Eco-marathon Europe nevű versenyt, melyen több, mint háromezer diák fog részt venni szerte Európából, saját tervezésű környezetbarát autóval. A versenyen tudományos felkészültségüket és vezetési technikájukat tesztelhetik a résztvevők, és ez lesz a legelső alkalom, hogy utcákon versenyeznek.

Rotterdam 24 országból vár 277 csapatot. A versenypálya öt 90°-os kanyarral rendelkezik, mely nagy kihívás elé állítja a fiatalokat, mert igencsak próbára teszi vezetési, fékezési, gyorsítási és kanyarodási technikájukat, melyek az eredmények 50 százalékát befolyásolják. Magyarországról öt csapat indul.

A háromnapos utcai verseny nem pusztán arra nyújt lehetőséget, hogy a diákok bemutathassák vezetési technikájukat. Az utcai verseny közelebb hozza az egész megmérettetést az emberekhez és lehetővé teszi azt, hogy gyakorlatban is megmutatkozhassanak a jövő energetikai megoldásai.

Rotterdam, az eseménynek otthont adó város rendszeresen kiveszi a részét különböző rendezvények szervezésében. Legújabb célja az, hogy elnyerje az ’’Európa Zöld Fővárosa” címet. Alexandra van Huffelen, rotterdami tanácstag elmondta: a városvezetés mindig támogat olyan projekteket, melyeknek a jobb levegőminőség elérése, zajcsökkentés, és a széndioxid-kibocsájtás mennyiségének csökkentése a célja. A verseny kitűnően illeszkedik ebbe a folyamatba, hiszen szeretnének Európa legfenntarthatóbb városa lenni.

Peter Voser, a Royal Dutch Shell vezérigazgatója pedig kifejtette: a versenynek az a lényege, hogy a diákok együtt dolgoznak olyan megoldásokon, melyekkel válaszolhatnak a mai világ energetikai kihívásaira. A mérnökök új generációjának együttműködése Rotterdamban kiváló alap arra, hogy kapcsolatot teremtsenek Európa tehetségei között, akik innovatív megközelítésben kutatják az energia jövőjét.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése