TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Bővül a vidéki pénzügyi tanácsadói irodahálózat

3843
A cél az, hogy a vidéki fogyasztók helyben is össze tudják gyűjteni a szükséges pénzügyi információkat.

Három új megyeszékhelyen létesítenek ingyenesen elérhető pénzügyi tanácsadó irodát a PSZÁF segítségével. Az ilyen típusú irodák száma ezúttal tizenegyre bővül.

Eddig nyolc helyen működtek ingyenes pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadói irodák, melyek 2011-ben mintegy 3800 ügyfélmegkeresést kezeltek kilenc hónap alatt. Az ügyfelek az esetek nagy részében a devizaalapú jelzáloghitelre való panasszal éltek, vagy általános információkat szerettek volna gyűjteni. Az irodák ezen kívül a fix árfolyamú végtörlesztéssel kapcsolatban nyújtottak segítséget, panaszokat kezeltek, eligazítást nyújtottak a nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésével, valamint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítással kapcsolatban.

Az irodahálózatot jelenleg a PSZÁF anyagi és szakmai támogatásával, pályázat alapján kiválasztott fogyasztóvédelmi szervezeteket összefogó konzorcium működteti egy évre szóló szerződés keretén belül.

A lakosság visszajelzései és a szerződés pozitív tapasztalatai alapján a PSZÁF újabb irodák létrehozását tervezi az eddig le nem fedett térségekre annak érdekében, hogy a lakosság ezeken a helyeken is megkapják a szükséges pénzügyi információkat, ismereteket és független tanácsokat, továbbá lakóhelyükhöz közel tájékozódhassanak a jogorvoslati lehetőségekről.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése