TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Hatvankilenc helyi élelmiszeripari kis- és középvállalkozással találkoztak a Tesco munkatársai Szegeden, hogy az együttműködési lehetőségekről egyeztessenek.

Az áruházlánc idén másodszor kezdeményezett párbeszédet, ezúttal Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében működő potenciális beszállítói részére.

November 17-én, Szegeden tartotta a Tesco ötödik Regionális Beszállítói Fórumát. Az egyeztetésen 69 potenciális kis- és középvállalkozás vett részt, és mutatta be termékeit Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéből. A jelentkező vállalatok között voltak sütő- és húsipari vállalkozások, borászatok, tésztaféléket és konzerveket előállító beszállítók, valamint első alkalommal zöldség- és gyümölcstermelők is.

Az egész napos rendezvényen olyan régiós termelők vettek részt, akik kapacitásuknál fogva képesek olyan mennyiségű jó minőségű terméket előállítani, amellyel regionálisan, vagy akár országos szinten is el tudják látni a Tesco üzleteket.

„Vállalatunk évek óta a magyar beszállítók elkötelezett partnere, jelenleg is több mint 1.200 hazai vállalkozással állunk üzleti kapcsolatban és biztosítjuk számukra a legnagyobb felületet, hogy termékeiket eljuttathassák a fogyasztókhoz. Nagyvállalati kapcsolataink mellett a helyi termelők, kis- és középvállalkozások támogatására is figyelmet fordítunk. Regionális Beszállítói Fórumunkkal is segítjük őket abban, hogy termékeiket a Tesco polcain át minél több vásárló megismerhesse, nemcsak országosan, hanem az országhatárokon túl is” – mondta el David B. Wood, a Tesco kereskedelmi igazgatója.

A Tesco 2009 novemberében egyedülálló párbeszédsorozatot kezdeményezett a helyi közösségek gazdasági szereplőivel. A vállalat elsőként Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, másodszorra Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas és Veszprém, harmadszorra Tolna, Baranya és Somogy megye, negyedszerre pedig Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye kis- és középvállalkozásaival találkozott, amelyek eredményeként már közel 300 hazai termék került újonnan a Tesco polcaira.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése