TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Elkelt a legnagyobb magyar nyomda

3161
A GED Capital magántőke befektetési társaság 100 százalékban megvásárolta a Révai Nyomda Kft-t a brit Polestar Csoporttól.

Ez a GED második nyomdaipari akvizíciója a térségben, miután 2010-ben az Infopress Group Románia tulajdonosa lett. A cégvásárlással - a GED sokrétű tapasztalatának köszönhetően – a romániai cég hozzájárul a magyar nyomda modernizációjához.

Az új tulajdonos nevében Jesús Castillo Ortega, az Infopress Group elnöke elmondta: „Nagy eredménynek tartjuk, hogy sikeres akvizíciót hajthattunk végre Magyarországon, és új tulajdonosként részesei lehetünk a legnagyobb és legrégebbi hagyományokkal rendelkező magyar nyomda jelenkori történetének. Célunk, hogy fejlesszük a termelést, javítsuk a nyomda ügyfélkezelési gyakorlatát, növeljük annak rugalmasságát jelentősen megerősítve a cég piaci helyzetét az elkövetkező két évben.”

Castillo Ortega kiemelte: „Jelenleg a Révai Nyomda új tulajdonosa, a GED Capital magántőke befektetési társaság az egyetlen szereplő a magyar nyomdaiparban, mely friss, innovációra, fejlesztésekre szánt tőkével érkezik a piacra. Meggyőződésem, hogy ezt sikerül kihasználnunk, és a Révai Nyomdát még sikeresebb vállalattá tesszük a jövőben.”

A két vállalat, melyek együttes forgalma eléri az évi 80 millió eurót, összesen 500 alkalmazottat foglalkoztat, így a két cég ma a térség egyik legnagyobb nyomdaipari vállalatcsoportja. A GED több mint 15 millió eurót fektetett a két vállalatba. Az akvizícióval a Révai Nyomda jelenleg a nemzetközi Infopress Group egyetlen magyar tagja, így rendelkezik a Romániában piacvezető romániai üzem teljes kapacitásbeli támogatásával.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése