TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Szer-telen ifjúság napja Mosonmagyaróváron

3110
Nagyszabású drogprevenciós programot rendez 13 és 18 év közötti diákoknak a mosonmagyaróvári Flesch Károly Művelődési Központ pénteken.

A Szer-telen ifjúság napján szó lesz a kábítószer-függőség kialakulásáról, a drogok egészségkárosító hatásáról, szabadtéren pedig egy diszkótragédia sokkoló jeleneteit keltik életre színészek, mentősök, tűzoltók közreműködésével.

A tragikus baleset megjelenítésével az alkohol, a kábítószer hatása alatti gépjárművezetés lehetséges következményeit mutatják be a tizenéveseknek - mondta Bakó Tünde szervező az MTI-nek.

Az előadások mellett kötetlen beszélgetések keretében cserélnek véleményt a tinédzserek egyebek között az emberi kapcsolatok ápolásának módjairól, arról, hogy "élőben" vagy online célszerűbb-e a kapcsolatok fenntartása. Választ keresnek arra a kérdésre is, hogy a technika összeköti vagy inkább elidegeníti egymástól az embereket. A szex, a szerelem, a biztonság és a szabadság kérdéskörét, továbbá az iskolai erőszak megnyilvánulásait és az agressziókezelést is górcső alá veszik a rendezvényen szakemberek közreműködésével – sorolta a program részleteit a szervező.

A bulizás és a buliból való hazatérés veszélyeiről, a gyermekprostitúcióról kisfilmeket vetítenek, majd a látottakat kerekasztal beszélgetésen vitatják meg a fiatalok. A rendezvényen vendégül látják a noszlopi Drogrehabilitációs Otthon gyógyulófélben lévő betegeit, akik a szenvedélybetegségekkel összefüggő dolgokról beszélnek a kamaszoknak. A szombathelyi DrogArt Színpad pedig prevenciós célú szituációs játékot mutat be Gina címmel. A produkciót ugyancsak beszélgetés követi.

A szer-telen nap iránt nagy az érdeklődés, 1100 diák jelentette be részvételét Mosonmagyaróvárról és a környező településekről. A rendezvény ingyenes. (MTI)

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése