TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Új pozícióban az NHH volt elnöke

3098
Dr. Rozgonyi Krisztinát, a Nemzeti Hírközlési Hatóság volt elnökét, a PRK Partners nemzetközi ügyvédi iroda partnerét nevezték ki a Világbank Kelet-Európai és Közép-Ázsai Infokommunikációs és Technológiai fejlesztési projektjének igazgatójává.

A projekt célja, hogy a térség szabályozó hatóságai és egyéb kormányzati, szakértői és tudományos intézményei felkészülhessenek az új infokommunikációs technológia teremtette kihívásokra. A dr. Rozgonyi Krisztina vezette fejlesztési projekt – amely összesen tizenegy országra (Ukrajna, Fehéroroszország, Moldova, Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán) terjed ki – foglalkozik a szélessávú infrastruktúra kiépítésének, a mobil szélessávú technológia elterjedésének, a spektrumszabályozás, valamint a szélessávú tartalmak kérdéseivel.

A Világbank által finanszírozott projekt résztvevői az Annenberg Center of Communications (University of Pennsylvania), az Oxfordi Egyetem Médiajogi intézete, a The American University of Central Asia, az American University of Armenia, és a Georgiai (Grúz) Közpolitikai Intézet.

A program célja az érintett országokban a szabályozó hatóságok, kormányzati és tudományos, illetve más szakmai intézmények felkészítése a szélessávú technológiák és egyéb ICT (információtechnológia) teremtette kihívásokra. A projekt mindemellett arra is kiterjed, hogy az érintett térségben hasonló kérdésekben futó programokban résztvevő egyetemi hallgatókat ellássa a tudományos munkájuk elvégzéséhez szükséges információkkal.

Dr. Rozgonyi Krisztina a projekt igazgatása mellett továbbra is részt vesz a Szerb Köztársaság Kormánya részére nyújtott, a digitális átállást támogató tanácsadói projekt jogi munkáinak irányításában, és folytatja tevékenységét a PRK Partners regionális TMT (Telecommunication Media & Technology) üzletágának vezetőjeként.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése