TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Ügynökség kapta a Legjobb Női Munkahely díjat

3036
A szegedi székhelyű Factory Creative Studio Kft. egy hét alatt a második díjat söpörte be: a Golden Brain után a Legjobb Női Munkahely díjat.

A Reklámkonferencián kedden Fábián Zsolt ügyvezető-kreatív igazgató kapta meg a Golden Brain díjat az ügynökségi vezetők kategóriájában, néhány nappal később pedig a cég képviselői átvették a Legjobb női munkahely 2010 díjat, amelyet n a 20-250 munkavállalót foglalkoztatók kategóriájában nyert el.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség negyedik alkalommal írta ki a Legjobb NőiMunkahely pályázatot azzal a céllal, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek.

A Factory Creative Studio Kft. 2000-ben alapított családi tulajdonú vállalkozás, melyet egy házaspár vezet. Az elmúlt tíz év alatt dimanikus bővülésen ment keresztül a cég, és a 2000-es 2 fős kisvállalkozásból 2011-re 60 főállású munkatársat foglalkoztató céggé nőtte ki magát. A Factory Creative Studio Kft. a legnagyobb vidéki médiakommunikációs ügynökség és büszke arra, hogy Szegeden kiváló munkakörülmények között, érdekes és kihívást jelentő munkát biztosít munkatársainak. A három legjelentősebb munkaköri csoport: grafikusok, fejlesztők és ügyfélkapcsolati munkatársak. A 8 fős felsővezetői csapatból 4 fő női munkatárs, közülük három gyermeket nevelő anya. A Factory tulajdonosai és vezetősége szem előtt tartja, hogy a gyermekes szülők megtalálják az egyensúlyt a karrier és a család között, és a most még független, de hamarosan családot alapító kollégáit se érje hátrány. Mivel a munkavállalók átlagéletkora igen alacsony, a cég vezetése tudatosan készül arra az időszakra, amikor több munkatársa is otthon lesz gyermekével. Jelenleg is kiemelten figyel ezen kolléganők bérezésére, szakmai fejlődési lehetőségeikre.

A Factory Creative Studio Kft. az alábbiakat biztosítja a cégnél dolgozó nőknek:

- az alkalmazottak családias légkörben, jó hangulatban dolgozhatnak,

- a cég távmunkaprogramjának köszönhetően a gyermekükkel otthon lévő édesanyák

is bekapcsolódhatnak a munkába,

- családbarát közösségi programokat szervez az alkalmazottaknak és

családtagjaiknak,

- részmunkaidős foglalkoztatást (4 és 6 óra) biztosít a nők számára,

- a nők kötetlen munkaidőben dolgozhatnak, ami segíti a munka és a magánélet jobb

összehangolását,

- a vezetővé válás során illetve a kiválasztáskor nem éri hátrány azokat, akik

kisgyermeket nevelnek (egyik új kolléganőnk GYED-ről tért vissza, és nyert el

nálunk vezetői pozíciót),

- a „Factory- babák” megszületésekor támogatásban részesíti az újdonsült szülőket,

- lehetőséget biztosítunk a nyugdíj melletti részmunkaidős foglalkoztatásra,

- ha valakinek beteg lesz a gyermeke, nem kell szabadságot kivennie, távmunkában

dolgozhat, illetve csúsztatással rendezheti távollétét,

- a cégnél dolgozó nők számára biztosított a továbbtanulás és a képzés – akár

munkáltatói támogatással is.

A szegedi székhelyű, budapesti irodával is rendelkező Factory Creative Studionál jelent ő s K+F tevékenység, szoftver- és újplatform-fejlesztés folyik. Integrált médiakommunikációs ügynökségként a Factory fő célpontja a broadcast iparág, közel 50 százalékban külföldi megrendelésre dolgoznak. Sokszínű portfóliójával azon kevés magyar cégek közé tartozik, amelyek „on air, online, on paper” megoldásokat egyaránt kínálnak, vagyis médiafüggetlen tervező és gyártókapacitással rendelkeznek. A cég felkéréseinek több mint harmada Európa vezető piacairól és az Egyesült Államokból érkezik; a nemzetközi üzleti környezetben ugyan olyan jól eligazodik, mint a hazai piacon.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése