TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Béremelést követelnek a Tesco dolgozói

2990
A Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) 10 százalékos béremelést követel 2011-re egyebek között, követelései nyomatékosítására pedig sztrájkbizottságot alakított és szeptember 26-án kollektív munkaügyi vita keretében egyeztet a munkáltatóval.

A szakszervezet azt követeli, hogy a munkáltató az idei 10 százalékos béremelést egyszerre, július elsejétől hajtsa végre, a megajánlott 4 százalék és az eltérő időpontok helyett. A sztrájkkövetelések között szerepel az is, hogy a pénztárosok kapják meg az idén a 94.000 forint bérminimumot, illetve a jogerős bírósági döntés alapján fizessék ki a Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében dolgozó pénztárosoknak a 2010. évi 89.500 forint bérminimumot - közölte szakszervezeti elnök.

Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke elmondta, hogy a munkaadó 2011. július elsején végrehajtotta a központban dolgozók idei béremelését, a többi munkavállalónál október elsejétől emelné a kereseteket.

A KDFSZ elnöke hangsúlyozta: megállapodásra törekednek,  bíznak abban, hogy a munkaadó elmozdul álláspontjáról. Amennyiben a munkáltató ragaszkodik az eltérő időpontban végrehajtandó béremeléshez, akkor a szakszervezet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulna, hogy állapítsa meg a 21 ezer munkavállaló hátrányára elkövetett jogsértést. (MTI)

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése