TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Szeptember végére kiderül, hogy a közönségarány tekintetében jelentős befolyásoló erejű médiumnak számít-e az RTL, a TV2, a Class FM és a Neo FM.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa több szolgáltató ügyében indított eljárást annak kiderítésére, rendelkezik-e jelentős befolyásoló erővel Magyarországon - tartalmazza a grémium szóvivői irodájának közleménye.

A jelentős befolyással rendelkező szolgáltatók azonosítása azért fontos, mert a törvény az ilyen médiumokra közérdekű többletkötelezettségeket ró. "Az e körbe sorolt médiaszolgáltatóknak a többi közt meghatározott mennyiségű hírműsort kell sugározniuk, bűnügyi tematikájú híranyaguk éves átlagban nem lehet több 20 százaléknál, és kötelesek biztosítani, hogy az általuk adott, eredetileg nem magyar nyelven készített filmalkotások legalább egynegyede eredeti nyelven is elérhető legyen" - olvasható a közleményben.
A jelentős befolyással rendelkező televízióknak ezen kívül bevételük egy meghatározott hányadával a magyar filmgyártást kell támogatniuk.

A médiatanács e heti ülésén az RTL Klub, a TV2 és a Class FM esetében indította meg az azonosítási eljárást, amire a hamarosan a Neo FM esetében is sor kerül.

Az NMHH egy hónapon belül közmeghallgatást tart, ahol bárki megteheti a tervezetek tartalmára vonatkozó érdemi észrevételeit.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése