TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

DM szavak nélkül

2828
Nagyon sikeres volt egy olyan dm-kampány, ahol a megbízó különös feladatot adott az ügynökségnek: szavak nélkül kellett kommunikálni.

2010-ben 150 újságírót börtönöztek be ok nélkül a világban. A nemzetközi „Riporterek határok nélkül” szervezet az ártatlanul bebörtönzött újságírók jogainak érvényesítésért indított kampányt 2010. december 10-én, az Emberi Jogok Napján. A szervezet célja az volt, hogy felhívja a világ figyelmét erre a helyzetre, és támogatásokat szerezzen. Mindezt szavak nélkül akarták megoldani, azaz úgy, hogy a címzettekhez már akkor eljusson az üzenet, amikor még ki sem nyitották a borítékot.

A német Serviceplan úgy oldotta meg a feladatot, hogy speciális borítékot és speciális bélyegzőt készítetett. A bélyeg egy-egy bebörtönzött újságírót ábrázolt, a bélyegző pedig egy rácsot. Az üzenet így nemcsak az levél címzettjét érte el, hanem mindenkit, aki látta a levelet. A kampány eredményeképpen 28 cikk jelent meg a kampányról Németországban, Ausztriában és Svájcban, és az adományok száma is megugrott. (www.adsoftheworld.com)

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése