TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Zöldül a Siemens

2814
A Siemens AG elnök-vezérigazgatójal átadta a magyar Siemens-központ épületegyüttesén kialakított zöldtetők legújabb darabját.

Az új darabbal együtt a telephelyen található zöldtetők területe elérte a 3500 négyzetmétert. A tetőn elhelyezett napkollektorok elektromos áramot és meleg vizet biztosítanak az irodaház-komplexum számára. Az első zöldtetőt még 1994-ben hozták létre a budapesti épületegyüttesben, mára pedig ez az egyik legnagyobb kiterjedésű zöldtetőrendszer Magyarországon.

„A zöldtetőrendszer kitűnően szimbolizálja a Siemens természeti környezet és fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. Mindemellett több mint jelkép – mondta Peter Löscher. – Hatékony szigetelőréteg, amely az esővizet is felszívja. A tetőn elhelyezett napelemek megújuló energiát szolgáltatnak, a nagy zöldfelület pedig a levegő minőségének javításához is jelentősen hozzájárul.”

A világon a Siemens AG tudhatja magáénak a legnagyobb auditált környezeti portfóliót. A vállalat valamennyi szektora kínál zöld megoldásokat. 2010-ben a Siemens összes bevételének mintegy harmada, 28 milliárd euró a környezeti portfólióba tartozó termékekből és szolgáltatásokból származott. A vállalat 2014-re ezt a számot 40 milliárd euróra szeretné növelni.

A budapesti vezérigazgatói látogatás azt is jelzi, hogy a Siemens továbbra is vonzó területnek tekinti Magyarországot, főleg az itt rendelkezésre álló versenyképes, költséghatékony és magasan képzett munkaerő miatt. A vállalat az országban több mint 2000 főt foglalkoztat, tavaly 100 új munkahelyet teremtett, és további bő százat tervez létrehozni az elkövetkező másfél évben. A Siemens Magyarország emellett mintegy 3000 partnerrel, beszállítóval, alvállalkozóval működik együtt Magyarországon.

„A hosszú távú siker érdekében elengedhetetlen, hogy vállalatunk környezeti, gazdasági és társadalmi szempontból is fenntartható legyen – hangsúlyozta a Siemens Magyarország vezérigazgatója, Dale A. Martin. – Határozott törekvésünk, hogy a környezeti fenntarthatóság terén élenjárók legyünk. Számunkra ez nem csupán a „zöld” termékek és szolgáltatások széles skálájának fejlesztését és piaci képviseletét jelenti, hanem saját működésünk folyamatos optimalizálását, fenntarthatóbbá tételét is. Ez világszinten, de lokálisan is igaz a Siemensre.”

A Siemens Magyarország a hatékonyság növelése érdekében is lépéseket tesz. A Siemens Transzformátorgyár 2011. április 1-jén összeolvadt a Siemens Zrt.-vel, a Siemens Erőműtechnika Kft. integrációjára pedig október 1-jével kerül sor. E fúziókkal megszilárdul a magyarországi tevékenység, hosszú távú stabilitás jön létre, ezáltal a piaci működés is hatékonyabbá válik, valamint növekszik a Siemens mint munkaadó vonzereje.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése