TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tudomány – fesztiválköntösben

2754
A Kutatók Éjszakája központi programjának 2011-ben a Gödör Klub ad otthont: négy színpadon zajlanak az események, az előadások és workshopok mellett pedig koncertek is várják a látogatókat.

A felsőoktatási intézményekkel és kutató intézetekkel karöltve a Kutatók Éjszakáját immár hatodik alkalommal rendezi meg a Tempus Közalapítvány. A Gödör Klubban szeptember 23-án összesen mintegy ötven programon bizonyítják be a kutatók a nagyközönség számára, hogy a tudomány érdekes, és tanulni sohasem késő.

Délután három órától négy színpadon folyamatosan izgalmas, különleges előadásokat hallgathat a közönség. Például olyan neves szakembereket ismerhetnek meg, akik gyerekként Star Wars, Star Trek, Terminator rajongók voltak, és akiket a science fiction regények, filmek, tévésorozatok motiválnak ma is. Olyan kutatók, akik folyékony robotkígyókon, csillagközi űrhajón és teleportáción dolgoznak.

De többek között szó lesz a közösségi média társadalomra kifejtett hatásairól az iszlám világán keresztül, valamint az okostelefonok kapcsán felmerülő információbiztonsági kérdésekről is.

Emellett koncerteken frissülhet fel a közönség, a zenekarokat pedig DJ-k váltják majd.
Az előadások mellett számos workshop és interaktív műhely várja a látogatókat. Találkozhatunk például az Élményműhely csapatával, akik játszani, felfedezni hívják a tudomány és a művészetek barátait, és megmutatják, a matematika több is lehet, mint szigorú tudomány. A Növénykórtan laborban a “Gumicukor vírusok” program megismerteti a látogatókat a DNS felfedezésének történetével, a DNS felépítésével és azzal, hogyan kódolja információkat. Különösen izgalmasnak ígérkezik a SOKK - Semmelweis Orvostudományi Kutatóközpont, ahol profi helyszínelők módjára lehet majd cranio viewerrel arcot meghatározni, az onkokéssel szöveteket azonosítani, szimulátorral a szív működését vizsgálni, mindezt egy baleset sérültjeinek ellátása keretében.

A rendezvény Budapest mellett 24 városban, illetve 32 európai ország, 320 városában zajlik párhuzamosan, így izgalmas és különleges programokra lehet számítani Soprontól Debrecenig mindenütt. Idén a Kutatók Éjszakája programjaira több mint ötvenezer látogatót várnak a szervezők az országban.

Kutatók Éjszakája

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése