TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tudomány – fesztiválköntösben

2754
A Kutatók Éjszakája központi programjának 2011-ben a Gödör Klub ad otthont: négy színpadon zajlanak az események, az előadások és workshopok mellett pedig koncertek is várják a látogatókat.

A felsőoktatási intézményekkel és kutató intézetekkel karöltve a Kutatók Éjszakáját immár hatodik alkalommal rendezi meg a Tempus Közalapítvány. A Gödör Klubban szeptember 23-án összesen mintegy ötven programon bizonyítják be a kutatók a nagyközönség számára, hogy a tudomány érdekes, és tanulni sohasem késő.

Délután három órától négy színpadon folyamatosan izgalmas, különleges előadásokat hallgathat a közönség. Például olyan neves szakembereket ismerhetnek meg, akik gyerekként Star Wars, Star Trek, Terminator rajongók voltak, és akiket a science fiction regények, filmek, tévésorozatok motiválnak ma is. Olyan kutatók, akik folyékony robotkígyókon, csillagközi űrhajón és teleportáción dolgoznak.

De többek között szó lesz a közösségi média társadalomra kifejtett hatásairól az iszlám világán keresztül, valamint az okostelefonok kapcsán felmerülő információbiztonsági kérdésekről is.

Emellett koncerteken frissülhet fel a közönség, a zenekarokat pedig DJ-k váltják majd.
Az előadások mellett számos workshop és interaktív műhely várja a látogatókat. Találkozhatunk például az Élményműhely csapatával, akik játszani, felfedezni hívják a tudomány és a művészetek barátait, és megmutatják, a matematika több is lehet, mint szigorú tudomány. A Növénykórtan laborban a “Gumicukor vírusok” program megismerteti a látogatókat a DNS felfedezésének történetével, a DNS felépítésével és azzal, hogyan kódolja információkat. Különösen izgalmasnak ígérkezik a SOKK - Semmelweis Orvostudományi Kutatóközpont, ahol profi helyszínelők módjára lehet majd cranio viewerrel arcot meghatározni, az onkokéssel szöveteket azonosítani, szimulátorral a szív működését vizsgálni, mindezt egy baleset sérültjeinek ellátása keretében.

A rendezvény Budapest mellett 24 városban, illetve 32 európai ország, 320 városában zajlik párhuzamosan, így izgalmas és különleges programokra lehet számítani Soprontól Debrecenig mindenütt. Idén a Kutatók Éjszakája programjaira több mint ötvenezer látogatót várnak a szervezők az országban.

Kutatók Éjszakája

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése