TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

(BTL.hu/OTS) Az ősztől induló Budapest Film Academy (BFA) saját kampányához indított virusvideó pályázatot tehetséges fiatal filmesek számára.

A BFA és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) együttműködésében 2011. szeptemberétől filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémia indul.

A BFA az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének Filmtudomány Tanszékével konzultálva alakított ki tantervet, mely a filmkészítés minden fontos elemét lefedi. A két intézmény között teljes mértékű előzetes egyetértés mutatkozik a tekintetben, hogy a BFA bekapcsolódik az ELTE-n folyó Filmtudomány mesterképzési szak filmkészítő szakirányán folyó oktatásba, valamint abban, hogy az ELTE-vel közösen indított kurzusokra az ELTE ECTS kreditet ad.

A folyamatban lévő tárgyalások befejezése után minden valószínűség szerint már a 2012-es tavaszi szemeszternél lehetőség nyílik arra, hogy a BFA által meghirdetett, idén ősszel induló kurzusok és tanterv az ELTE egyetemi képzésének részévé váljon.

Mindennek apropóján vírusvideó pályázatot hirdettek: lehetőleg angol nyelvű vagy felirattal ellátott, rövid – maximum 1-3 perces – kreatív filmeket várnak, melyek hatékonyan képesek terjedni az interneten a Budapest Film Academy népszerűsítésének céljával.

Műfaji, vagy formai megkötés nincs, a pályamű egyetlen kitétele, hogy minél ötletesebb, szellemesebb és emlékezetesebb legyen. Így nézőit is arra sarkallja, hogy minél többször megosszák, így terjesszék az iskola hírét.

A pályázat fődija egy 200 ezer forint értékű, a nyertes érdeklődésének leginkább megfelelő, szabadon választott (író-rendező, színész, producer, operatőr-vágó-hangmérnök) filmkészítő kurzus, valamint egy szintén gyakorlati megközelítésű filmelemző kurzus is a Budapest Film Academy / ELTE képzésében.

A fődíjat többen is elnyerhetik, amennyiben több valóban kiemelkedő alkotás születik.

A BFA ezenkívül online kampányának részeként széleskörű nyilvánosságot nyújt a legjobb öt kisfilm számára, valamint egy közös vetítést is szervez a videókból az ELTE tanárainak, akik konstruktív szakmai tanácsaikkal látják majd el a filmek készítőit.

Az elkészült filmeket a pályázóknak maguknak kell feltölteniük Youtube-ra, majd 2011. szeptember 14-ig a linket elküldeni a
contest@budapestfilmacademy.com email címre “Budapest Film Academy reklámfilm pályázat" tárggyal.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése