TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

(BTL.hu/OTS) Az ősztől induló Budapest Film Academy (BFA) saját kampányához indított virusvideó pályázatot tehetséges fiatal filmesek számára.

A BFA és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) együttműködésében 2011. szeptemberétől filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémia indul.

A BFA az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének Filmtudomány Tanszékével konzultálva alakított ki tantervet, mely a filmkészítés minden fontos elemét lefedi. A két intézmény között teljes mértékű előzetes egyetértés mutatkozik a tekintetben, hogy a BFA bekapcsolódik az ELTE-n folyó Filmtudomány mesterképzési szak filmkészítő szakirányán folyó oktatásba, valamint abban, hogy az ELTE-vel közösen indított kurzusokra az ELTE ECTS kreditet ad.

A folyamatban lévő tárgyalások befejezése után minden valószínűség szerint már a 2012-es tavaszi szemeszternél lehetőség nyílik arra, hogy a BFA által meghirdetett, idén ősszel induló kurzusok és tanterv az ELTE egyetemi képzésének részévé váljon.

Mindennek apropóján vírusvideó pályázatot hirdettek: lehetőleg angol nyelvű vagy felirattal ellátott, rövid – maximum 1-3 perces – kreatív filmeket várnak, melyek hatékonyan képesek terjedni az interneten a Budapest Film Academy népszerűsítésének céljával.

Műfaji, vagy formai megkötés nincs, a pályamű egyetlen kitétele, hogy minél ötletesebb, szellemesebb és emlékezetesebb legyen. Így nézőit is arra sarkallja, hogy minél többször megosszák, így terjesszék az iskola hírét.

A pályázat fődija egy 200 ezer forint értékű, a nyertes érdeklődésének leginkább megfelelő, szabadon választott (író-rendező, színész, producer, operatőr-vágó-hangmérnök) filmkészítő kurzus, valamint egy szintén gyakorlati megközelítésű filmelemző kurzus is a Budapest Film Academy / ELTE képzésében.

A fődíjat többen is elnyerhetik, amennyiben több valóban kiemelkedő alkotás születik.

A BFA ezenkívül online kampányának részeként széleskörű nyilvánosságot nyújt a legjobb öt kisfilm számára, valamint egy közös vetítést is szervez a videókból az ELTE tanárainak, akik konstruktív szakmai tanácsaikkal látják majd el a filmek készítőit.

Az elkészült filmeket a pályázóknak maguknak kell feltölteniük Youtube-ra, majd 2011. szeptember 14-ig a linket elküldeni a
contest@budapestfilmacademy.com email címre “Budapest Film Academy reklámfilm pályázat" tárggyal.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése