TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Filmek 24 óra alatt

2686
(MTI) 3D-s filmet forgatnak Szekszárdról magyar és amerikai alkotók, melyet a szeptemberi Digi 24 Film Maraton versenyen mutatnak be.

A rövidfilmet Mayer Zoltán operatőr rendezésében nyár végén forgatják le és szeptember 18-án, a szekszárdi szüreti napok keretében láthatja a közönség – mondta Kindl Gábor producer. A forgatókönyvet a New York Egyetem magyar származású filmes professzora, Karl Bardosch jegyzi.

A térhatású filmet egyetlen, kétlencsés kamerával rögzítik majd, amelynek lencséi az emberi szemek közti távolságra, 6,3 centiméterre vannak egymástól, a 3D-s mozit polárszűrős – passzív – szemüveggel, négy méter széles vászonra vetítve nézhetik meg a szekszárdiak a Garay téren.

A bemutató a szekszárdi Film Maraton programjai között szerepel, amelyet szeptember 17-én és 18-án immár nyolcadik alkalommal rendeznek meg. A filmes versenyen 24 óra alatt kell elkészíteni egy rövidfilmet digitális kamerával, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal vagy tábla PC-vel.

Idén két téma – Szekszárd és környéke, valamint a szekszárdi bor – közül választhatnak a filmesek.

A Youtube videómegosztó portálra feltöltött versenymunkákat Karl Bardosch, Nagyistók Tibor, az MTV dokumentumfilm szerkesztőségének vezető szerkesztője és Bodonyi Rezső Ausztráliában élő producer értékeli.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése