TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Több százmilliós veszteség

2672
(MTI) Az előzetes adatok szerint mintegy 380-390 ezren fordulhattak meg az idei Sziget Fesztiválon, amelynek negatív mérlegét a szervező cég korábbi rendezvényeinek bevétele egyenlíti ki – közölte Gerendai Károly, a rendezvény főszervezője vasárnap.

A főszervező elmondta, hogy a látogatószám a tavalyihoz képest nem változott, viszont idén is nőtt a külföldiek száma: a hetijegyek 80 százalékát már ők vásárolják meg.

Idén, bár a látogatószám nem csökkent, és a fesztivál sikeresnek nevezhető, a többletkiadások miatt előreláthatólag több száz milliós veszteséget könyvelhet el az esemény, amelyet 3,2 milliárd forintból szerveztek meg – fűzte hozzá.

Gerendai Károly kifejtette: a legveszteségesebb a Prince-koncert volt, 10 ezer 200 napijegyet adtak el rá összesen, a hetijegyeseknek pedig ingyenes volt, így ez a koncert önmagában több mint 100 milliós ráfizetést okozott.

“Most le kell ülni és értékelni kell a helyzetet, megnézni, hogy mi vezethetett ide, és ez milyen következményekkel jár majd. Például valószínűleg ilyen feltételek mellett nem tudunk már jövőre további nemzetközi terjeszkedésben gondolkodni, mert nincs meg a fedezet rá” – hangsúlyozta.

Mint elmondta, jelenleg azért nincs nagy bajban a Szigetet szervező cég, mert az egyéb rendezvényekből, mint a Balaton Sound és a Volt Fesztivál, amelyek viszont nagyon jól sikerültek, volt annyi többletbevételük, hogy az fedezze a legnagyobb esemény veszteségeit. Jövőre elsősorban az ingyenjegyeket tervezik jobban szabályozni, hiszen idén rengeteg ment ki ezekből, és valószínűleg a jegyárak sem maradhatnak változatlanok, mint idén.

A főszervező szerint azt viszont pozitívumként lehet említeni, hogy tovább nőtt a biztonság a Szigeten, egyre kevesebb a balesetek és a lopások száma, sokkal kiforrottabb ma már a biztosításban résztvevők koordinálása.

A nemzetközi sajtó is egybehangzóan álltja, a Sziget ma már a "legnemzetközibb és legsokszínűbb fesztivál, amely az egyik legjelentősebb" nagyrendezvénynek számít a világban.

"Az anyagiakat leszámítva egyértelműen sikeres volt a rendezvény, ezért hiszek abban, hogy tovább nőhet és erősödhet a Sziget" – tette hozzá Gerendai Károly.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése