TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

290 pályázat, 16 ezer szavazat

2660
A Startlap a Startolj a megújulásért pályázat keretében egy-egy millió forinttal támogatta a civil szervezeteket három kulcsfontosságú területen: az oktatásban, a közösségi életben és a környezetvédelemben.

Újdonság volt, hogy a felhasználók kezébe is került döntés: a nyertesek kiválasztásában ugyanis részt vettek az olvasók – s esetenként az egyes projektek majdani haszonélvezői – is. Az összesen kétszázkilencven pályázatra több mint 16 ezer szavazat érkezett , és az első öt-öt helyezett közül egy szakmai zsűri döntött a nyertesekről.

Az elbírálásnál a zsűri elsődlegesen a projektötlet hasznosságát, értékét, megvalósíthatóságát vette figyelembe, de külön figyeltek a hátrányos helyzetű térségekre is. A bírálók már korábban leszögezték: nem egyes alapítványok, szervezetek napi működését kívánják finanszírozni, hanem a megújulásért tett erőfeszítéseikbe szeretnének besegíteni.

“Idén tizenegy éves a Startlap, a leglátogatottabb portál Magyarországon. Amikor a megújítása mellett döntöttünk, tudtuk azt is, hogy szeretnénk társakat magunk mellé ebben. A pályázat ráirányítja a figyelmet a folyamatos fejlődés-fejlesztés fontosságára” – mondta el a díjátadón Nagy Gergely, a Startlap lapigazgatója.

Hozzátette: mindegyik győztesről kisfilm készül, így mindenki láthatja, hogy az alapítványok hogyan használják fel a megnyert összeget.

Oktatás témakörben a Jásdi Általános Iskoláért Alapítvány pályázata nyerte meg az egymillió forintot: a jelenlegi intézményt kibővítenék egy új, magas színvonalú, művészeti teremmel, amelyben grafikai és kézműves oktatást indítanának el. Közösség témakörben a győztes a csemői Paci Doki Alapítvány lett, mely a halmozottan fogyatékos gyermekek lovas terápiáját egy készségfejlesztő parkkal szeretnék kiegészíteni, ahol a kicsik speciális fejlődését elősegítő különleges játékok találhatóak. Környezetvédelem témakörben a székesfehérvári Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány lett a befutó. Céljuk most az, hogy környezeti nevelési programjukkal eljussanak a nagyobb diákokhoz, a középiskolásokhoz is.

A Startlap megújítása szeptemberben debütál, amelynél a pályázatnál elvárt szempontokhoz hasonlóan előtérbe helyezik a közösségi igényeket, a praktikusságot, a még könnyebb használhatóságot és a tájékoztatást, szórakoztatást is.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése