TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Startlap a Startolj a megújulásért pályázat keretében egy-egy millió forinttal támogatta a civil szervezeteket három kulcsfontosságú területen: az oktatásban, a közösségi életben és a környezetvédelemben.

Újdonság volt, hogy a felhasználók kezébe is került döntés: a nyertesek kiválasztásában ugyanis részt vettek az olvasók – s esetenként az egyes projektek majdani haszonélvezői – is. Az összesen kétszázkilencven pályázatra több mint 16 ezer szavazat érkezett , és az első öt-öt helyezett közül egy szakmai zsűri döntött a nyertesekről.

Az elbírálásnál a zsűri elsődlegesen a projektötlet hasznosságát, értékét, megvalósíthatóságát vette figyelembe, de külön figyeltek a hátrányos helyzetű térségekre is. A bírálók már korábban leszögezték: nem egyes alapítványok, szervezetek napi működését kívánják finanszírozni, hanem a megújulásért tett erőfeszítéseikbe szeretnének besegíteni.

“Idén tizenegy éves a Startlap, a leglátogatottabb portál Magyarországon. Amikor a megújítása mellett döntöttünk, tudtuk azt is, hogy szeretnénk társakat magunk mellé ebben. A pályázat ráirányítja a figyelmet a folyamatos fejlődés-fejlesztés fontosságára” – mondta el a díjátadón Nagy Gergely, a Startlap lapigazgatója.

Hozzátette: mindegyik győztesről kisfilm készül, így mindenki láthatja, hogy az alapítványok hogyan használják fel a megnyert összeget.

Oktatás témakörben a Jásdi Általános Iskoláért Alapítvány pályázata nyerte meg az egymillió forintot: a jelenlegi intézményt kibővítenék egy új, magas színvonalú, művészeti teremmel, amelyben grafikai és kézműves oktatást indítanának el. Közösség témakörben a győztes a csemői Paci Doki Alapítvány lett, mely a halmozottan fogyatékos gyermekek lovas terápiáját egy készségfejlesztő parkkal szeretnék kiegészíteni, ahol a kicsik speciális fejlődését elősegítő különleges játékok találhatóak. Környezetvédelem témakörben a székesfehérvári Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány lett a befutó. Céljuk most az, hogy környezeti nevelési programjukkal eljussanak a nagyobb diákokhoz, a középiskolásokhoz is.

A Startlap megújítása szeptemberben debütál, amelynél a pályázatnál elvárt szempontokhoz hasonlóan előtérbe helyezik a közösségi igényeket, a praktikusságot, a még könnyebb használhatóságot és a tájékoztatást, szórakoztatást is.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése