TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Sziget Fesztiválon is várja az érdeklődőket a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) interaktív tárlata, az Energia 2.0 program.

A Volton és Balaton Soundon már több ezer fesztiválozó volt kíváncsi az MVM Energiaszigetre, ahol az atomenergiát a középpontba helyező tárlaton kívül napenergiás sörhűtéssel és mobiltöltős kerékpárral is találkozhattak.

A Paksi Atomerőmű négy blokkjának eredetileg tervezett élettartama 30 év, ezért a korábbi elképzelések szerint 2012-2017-ig működhetett volna. Az erőmű 2000 megawattnyi kapacitást jelent a villamosenergia-rendszerben, azaz az ország több mint 40 százalékát látja el árammal.

Az interaktív tárlat egyik legfőbb célja, hogy a fiatalok kézzelfogható tájékoztatást kapjanak az üzemidő-hosszabbítás és bővítés biztonságos és gazdaságos megvalósításáról, illetve megismerkedhessenek Magyarország legtisztább, CO2-kibocsátás nélkül előállított energiájával, ami nem szennyezi széndioxiddal a környezetünket. A kamion leglátványosabb eleme egy valósághű vezérlőpult, melynek segítségével a látogatók maguk is megtapasztalhatják, többek között hogyan nő az áram ára és az energiarendszer széndioxid-kibocsátása, ha virtuálisan csökkentik a szimulált atomerőmű teljesítményét.

Az MVM Csoport – Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai vállalatcsoportja– azonban nemcsak az atomenergia, hanem a megújuló energia fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet: két buli között az Energiasziget nap- és szélenergiával működtetett "Chill Out Sarokkal", valamint kerékpárral hajtható mobiltöltési lehetőséggel is várja az érdeklődőket.

"A tavasszal indult Energia 2.0 program olyan népszerű, hogy folyamatosan kapunk meghívásokat az ország különböző pontjaiból. Örülök, hogy ekkora a nyitottság a megújuló energia és a CO2-mentes atomenergia iránt" –mondta Felkai György kommunikációs igazgató.

Az MVM Csoport a Szigeten sztársportolókkal is várja az érdeklődőket; a 0. napon, kedden 12 és 15 óra között az MVM Paks, az idei nemzetközi kupasorozatban legtovább jutott magyar labdarúgó csapatának három játékosa, Éger László csapatkapitány, Böde Dániel házi gólkirály és Vayer Gábor tartanak tárlatvezetést az atomerőmű kamionjában.

A Sziget 3. napján, pénteken Kovács Antal, alias "Atom Anti" olimpiai bajnok judo-s látogat ki az Energiaszigetre, s áll be egy délután erejéig tárlatvezetőnek.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése