TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Dugós puska és Lóri néni lottózója

2613
(MTI) A hatvanas-hetvenes évek hangulatát szeretné felidézni többek között a Vidámparktól kölcsönzött játékokkal a Sziget fesztivál Kelet-Európa Vurstlija.

"Mindent szabadott, ami nem volt tilos" – emlékeztetett a hatvanas-hetvenes évek Magyarországának furcsa kettősségére a Kelet-Európa Vurstli csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Sziget fesztivál programigazgatója.


Szép Fruzsina elmondása szerint a korszak vidámabb aspektusait a Nagyszínpaddal szemben mintegy 1000 négyzetméteren felelevenítő vurstli az egyik legizgalmasabbnak ígérkezik a Sziget idei 60 helyszíne közül. "2011-es fókusztémánkat a közép- és kelet-európai régiónak szenteljük, ehhez kapcsolódott a Karzat Színházzal közös ötletünk, egy hamisítatlan kelet-európai vurstli" – idézte fel.

Pál Kálmán, a Karzat Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a budapesti Vidámparktól számos régi játékot kaptak meg a fesztivál idejére, ezeket a Sziget közönsége ki is próbálhatja. A Kelet-Európa Vurstliban lesznek többek között hagyományos dobójátékok, dugós puskás céllövölde, mesecsónakból horgászás, termelési jósda, lottósorsolás Lóri néni lakásában, a világ legkisebb óriáskereke, erőművész, szakállas nő, vattacukorárus, míg éjszakánként a vurstli Etno in Tranzit nevű nemzetközi zenekara muzsikál majd.

A szakmai munkában és a program összeállításában olyan intézmények voltak a Karzat Színház segítségére, mint a Terror Háza, a Memento Park, a hódmezővásárhelyi Emlékpont, a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum, illetve a Magyar Képzőművészeti Egyetemről Szurcsik József és diákjai.

Az idei rendezvényen is helyet kapó Civil Szigeten a korábbi évekhez hasonlóan számos szervezet foglalkozik az emberi jogokkal, a társadalmi problémákkal, a diszkriminációval, a kisebbségi jogokkal. Kint lesz többek között az Amnesty International Magyarország, amely emberi jogi kampányait mutatja be, az Amaro Drom, ahol villám cigányszótárt készíthetnek vagy szájbőgő workshopon is részt vehetnek a vállalkozó kedvűek, az Európa Tanács Élő Könyvtára, amelyből könyvek helyett embereket lehet "kikölcsönözni" egyórás, emberi jogokkal kapcsolatos beszélgetésre, a Humana Egyesület pedig emberi jogi és újságírói gyorstalpalót tart azoknak, akik egy napra a Humana magazin tudósítói akarnak lenni.

Mindemellett az önkéntességet, egészségügyet, drogprevenciót, oktatást, fogyasztóvédelmet, jogot, vallást és környezetvédelmet képviselő számos szervezet is felvonul színes programokkal és játékos formába öltöztetett komoly témákkal. Összesen hatvan civil szervezetet és intézmény kínál majd programokat.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése