TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Civilek, bringások és kisgyermekesek a tónál

2595
A Bánkitó Fesztivál augusztus 4-6 között idén is társadalmi érzékenységével és civil értékeket képviselő, bemutató programjával igyekszik kitűnni a nyári zenei fesztiválok megszokott forgatagából.

2011-ben harmadik alkalommal 3 napon keresztül települnek bringások, környezettudatos emberek, kisgyermekes családok, nyitott kreatívok és civilek a bánki tó festői szépségű partjára. Nappal beszélgetések és workshopok, filmvetítések és társadalmi műhelyek követik egymást, estétől hajnalig pedig több zenei színpad programjai szórakoztatnak.

Az elmúlt évekhez hasonlóan több tucat nemzetközi és hazai civil szervezet és szerveződés mutatja be működését, de a szimpla megnyilatkozáson kívül több is történik. A szervezetek együttműködéseket kötnek, önkénteseket toboroznak és aktív társadalmi tevékenységbe vonják be az erre nyitottakat.


A kerékpárosok számára idén is lesz tekerés a tóra, biciklis akadályverseny és helyismereti élményvetélkedő, sprint, gold sprint és ügyességi versenyek. A kisgyermekes családok többek között kipróbálhatják majd a Cellux csoport hulladékokból készülő játékait, melyek a kicsik és nagyok ökológiai szemléletét erősítik. A környezettudatosság fényében idén is repohárba szolgálják fel az italokat, szelektíven gyűjtik a hulladékot a rendezvényen.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése