TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az E.ON a Zöld Bajnokok programja 10 hazai iskola mintegy 170 diákját aktivizálta. Az ezzel kapcsolatos munkát a B&P Consulting segítette.

A 2010-2011-es tanévben rendezték meg először az E.ON Zöld Bajnokok programot a nemzetközi energetikai cégcsoport három tagvállalatánál: Magyarországon, Spanyolországban és Olaszországban. A program keretében több mint 1000 iskolás tanította társait és tanárait energiahatékonyságra és környezetvédelemre. A program eredményeként majdnem 60 tonnával csökkent a résztvevő iskolák széndioxid-kibocsátása.


Az E.ON az eredetileg “Environmental Champions” elnevezésű energiatakarékossági programot az egyik vezető, környezettudatossággal foglalkozó nemzetközi civil szervezettől, a Global Action Plan-től vette át. A Global Action Plan nemzetközi szakértelmét az E.ON a B&P Consulting segítségével adaptálta Magyarországra. A program során a B&P Consulting az E.ON-önkéntesek és tanárok képzéséért, valamint a program sikeres kivitelezéséért volt felelős.

A Zöld Bajnokok program egyben az E.ON önkéntességi tevékenységének fejlesztésére is lehetőséget adott. A három országban 51 E.ON munkavállaló alakított ki aktív együttműködést a résztvevő 27 iskolával. Az önkéntesek abban segítették a diákcsoportok munkáját, hogy minél ötletesebben kommunikálják a hatékony energia-felhasználást az iskolájukban, de segítettek a diákoknak a speciális mérőórák leolvasásában és az iskolai energiafogyasztási adatok értelmezésében is.

Magyarországon a programban 10 iskola több mint 170 diákja vett részt aktívan. Munkájukat 15 tanár és több mint 20 E.ON önkéntes segítette a 2010/2011-es tanév során. 5-6 hónap komoly kampányolást megelőzően és azt követően a Zöld Bajnok diákcsapatok megvizsgálták az iskolai energiafelhasználást, hogy láthassák a változásokat.

Az eredmény elképesztő volt: volt olyan iskola, amely több mint 71 százalékkal csökkentette energia-felhasználását, ezzel jelentős pénzügyi megtakarítás mellett visszafogva a károsanyag-kibocsátást is. A program több ezer tanuló körében növelte a környezettudatosságot és az energiatakarékossággal kapcsolatos gyakorlati ismereteket. A résztvevő iskolák összesen több mint 45.000 kWh-val csökkentették iskolájuk elektromos áramfogyasztását.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése